Črna kronika

Zakaj je umrl 24-letni Tomaž?

Ž.K.
7. 3. 2014, 07.05
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.53
Deli članek:

Študent Tomaž O. je mesec dni po hudi prometni nesreči zaradi hudih poškodb izgubil bitko za življenje.

PGD Pivka, Facebook

Ko zaradi nesreče ugasne mlado življenje, se ljudje vedno težko soočimo z izgubo. Ko je v nesrečo vpletena vsa družina, je še toliko huje. Na žalost danes poročamo prav o takem dogodku. Tomaž O. je bil star komaj 24 let, doma iz Pivke.

Vzrok nesreče neznan

Študent fakultete za šport se je v torek, 4. februarja, skupaj z mamo in bratom odpravil na pot, s katere se ni nikoli vrnil. Usodnega dne so se peljali po komaj kakšen kilometer dolgi cesti od Kala proti vasi Neverke v Občini Pivka, ko je izgubil oblast nad vozilom in zapeljal v jarek. Avto Peugeot 208 je ob tem vrglo v zrak, pristal pa je na strehi.

Na Policijsko upravo Koper smo povprašali, kakšen je bil natančen vzrok nesreče, a odgovora nismo dobili. Zakaj je Tomaž izgubil oblast nad vozilom, bo ostalo skrivnost.

Posledice nesreče so bile katastrofalne. Pri reševanju ponesrečenih so pomagali celo gasilci Prostovoljnega gasilskega društva Pivka. Avto je bil popolnoma uničen. Mamo, ki je sedela na sovoznikovem sedežu, je ob trku vrglo iz vozila. Vse tri, ki so bili v avtu, so prepeljali v ljubljansko bolnišnico. Tomaž in mama sta utrpela hude poškodbe, brat, ki je sedel zadaj, lažje. Mamo so v bolnišnici oskrbeli zaradi zlomljene medenice in reber, Tomaževe poškodbe so bile veliko hujše. Kot so povedali sosedi, naj bi ga zdravniki ves čas držali v umetni komi in upali na najboljše. Njegovo stanje naj bi se med zdravljenjem spreminjalo. »Ves mesec so krožile govorice o tem, kako je s Tomažem, ki so ga menda držali v umetni komi. Nekaj časa se je govorilo, da bo preživel, potem pa spet, da ne bo. A nazadnje sem slišal, da naj bi bilo z njim vse v redu,« nam je zaupal njegov sosed in prijatelj. A žal so po mesecu dni boja za njegovo življenje morali zdravniki priznati, da so poškodbe prehude. Tomaž je umrl včeraj v kliničnem centru.

Za Tomaževo življenje so se zdravniki borili mesec dni.

Policisti Policijske uprave Koper, ki so prometno nesrečo obravnavali, so za Tomaža odredili strokovni pregled na mamila, alkohol in psihoaktivna zdravila v KC Ljubljana. Rezultati vseh preiskav so bili negativni.