Promet

Previdno! Prometna nesreča in povožena žival na cesti

STA/N.J.
7. 3. 2014, 07.09
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.53
Deli članek:

Po podatkih Prometno-informacijskega centra za državne ceste je na avtocesti Ljubljana - Gabrk - Fernetiči pred počivališčem Povir v smeri Fernetičev/Italije zaradi prometne nesreče zaprt vozni pas, pa promet poteka po prehitevalnem pasu.

Dars

Zaradi povožene živali je na dolenjski avtocesti med priključkoma Novo mesto - zahod in Mirna Peč proti Ljubljani oviran promet. Zaradi okvarjenega tovornega vozila je na primorski avtocesti med Postojno in počivališčem Ravbarkomanda proti Ljubljani oviran promet.

Promet je povečan na cestah, ki vodijo v mestna središča ter na samih mestnih vpadnicah. Zgoščen promet je na štajerski avtocesti od Domžal proti Ljubljani in na cestah Šenčur - Kranj ter Škofljica - Ljubljana.

V predoru Karavanke je zaradi del promet urejen izmenično enosmerno. Popolne zapore so v nočnem času med 23. in 4.30, razen iz nedelje na ponedeljek.

Zaradi poplavljenih cestišč so zaprte ceste Rakov Škocjan - Unec, Unec - Planina in Planina - Laze. Zaprte so tudi nekatere ceste na poplavnih območjih.

Ob avtocestah popravljajo poškodovane varovalne ograje. Občasno je oviran promet na odstavnih pasovih. Še vedno je povečana nevarnost živali na cesti.

Podatki o trajnejših zaporah cest: www.promet.si