Slovenija

Mladenič v dveh mesecih ukradel okoli 4700 litrov goriv

STA/U.K.
4. 3. 2014, 12.43
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.53
Deli članek:

Ljubljanski policisti so prijeli mlajšega moškega, ki je osumljen vsaj 30 tatvin goriva na bencinskih servisih na širšem območju Ljubljane in Celja. Kot so sporočili s Policijske uprave Ljubljana, je moški ukradel okoli 4700 litrov goriva v vrednosti približno 6500 evrov.

Facebook

Kriminalisti so v preiskavi ugotovili, da je 21-letni moški iz Mengša v decembru 2013 in januarju letos izvršil vsaj 30 tatvin pogonskih goriv na bencinskih servisih na širšem območju Ljubljane in Celja. Gorivo je točil v različna vozila ter v plastične posode, ki jih je imel nameščene na zadnjih sedežih ali v prtljažnem prostoru. Za svoje početje je uporabljal različna vozila, na katerih je imel nameščene ukradene registrske tablice. V določenih dnevih je izvršil kraje tudi do 400 litrov goriva.

Osumljenega so s kazensko ovadbo privedli na zaslišanje k preiskovalnemu sodniku, ki je zanj odredil hišni pripor. V preiskavi so mu policisti zasegli tudi nekaj ukradenih registrskih tablic, so še zapisali na Policijski upravi Ljubljana.