Prostovoljni gasilci iz Selnice ob Dravi, Smolnika, Slemena, Bistrice ob Dravi in Ruš so požar pogasili in pokrili ožgan del ostrešja s folijo. Kot je zapisano v poročilu centra za obveščanje Uprave za zaščito in reševanje, je zagorelo v dimniku stavbe, požar pa se je razširil na ostrešje. Škode za zdaj še niso dokončno ocenili.

Škoda sicer še ni ocenjena, policisti prav tako še ugotavljajo okoliščine dogodka, a po županovih besedah gre za vsaj 150.000 evrov.

Kot je za STA povedal ruški župan, gre za nekoč zapuščeno večstanovanjsko hišo, v kateri je osem lastniških stanovanj, štiri med njimi so ostala nepoškodovana. "Na srečo ni prišlo do najhujšega, prav tako je vbila velika sreča v nesreči, da so bili gasilci na kraji požara v osmih minutah od trenutka, ko so bili o požaru obveščeni," je dejal Štanc.


Ljudem, ki so ostali brez strehe nad glavo, so takoj po nesreči na občini ponudili začasno naselitev v hotelu, a so se danes zjutraj za pomoč zahvalili, saj da so sami našli možnosti začasnega bivanja pri sorodnikih. Ker bo obnova verjetno trajala kar nekaj časa, bo verjetno treba poiskati kakšno začasno rešitev, a prizadeti stanovalci doslej pomoči niso iskali. Če jo bodo potrebovali, jim bodo na občini skušali pomagati, je še dodal Štanc.