Črna kronika

V požaru v Bezeni uničena tri stanovanja, škode vsaj 150.000 evrov

STA
4. 3. 2014, 12.04
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.53
Deli članek:

Požar, ki je v ponedeljek zvečer okoli 19.20 izbruhnil v naselju Bezena v občini Ruše, je uničil tri stanovanja v večstanovanjski hiši. Štiri družine so morali izseliti in čeprav jim je bilo ponujeno, da se začasno naselijo v hotelu so se po besedah ruškega župana Uroša Štanca za pomoč zahvalili in se začasno naselili pri sorodnikih.

Gabrijel Toplak

Prostovoljni gasilci iz Selnice ob Dravi, Smolnika, Slemena, Bistrice ob Dravi in Ruš so požar pogasili in pokrili ožgan del ostrešja s folijo. Kot je zapisano v poročilu centra za obveščanje Uprave za zaščito in reševanje, je zagorelo v dimniku stavbe, požar pa se je razširil na ostrešje. Škode za zdaj še niso dokončno ocenili.

Škoda sicer še ni ocenjena, policisti prav tako še ugotavljajo okoliščine dogodka, a po županovih besedah gre za vsaj 150.000 evrov.

Kot je za STA povedal ruški župan, gre za nekoč zapuščeno večstanovanjsko hišo, v kateri je osem lastniških stanovanj, štiri med njimi so ostala nepoškodovana. "Na srečo ni prišlo do najhujšega, prav tako je vbila velika sreča v nesreči, da so bili gasilci na kraji požara v osmih minutah od trenutka, ko so bili o požaru obveščeni," je dejal Štanc.


Ljudem, ki so ostali brez strehe nad glavo, so takoj po nesreči na občini ponudili začasno naselitev v hotelu, a so se danes zjutraj za pomoč zahvalili, saj da so sami našli možnosti začasnega bivanja pri sorodnikih. Ker bo obnova verjetno trajala kar nekaj časa, bo verjetno treba poiskati kakšno začasno rešitev, a prizadeti stanovalci doslej pomoči niso iskali. Če jo bodo potrebovali, jim bodo na občini skušali pomagati, je še dodal Štanc.

Gabrijel Toplak