Slovenija

Primer koroške deklice mu je škodil

Simon Rosc
9. 1. 2014, 07.00
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.53
Deli članek:

Se še spomnite primera koroške deklice, zaradi katerega so obsodili znanega psihologa Matica Munca? Naš novinar ga je obiskal v hišnem zaporu, kjer mu je psiholog zaupal s čim se trenutno preživlja in kako mu je primer koroške deklice spremenil življenje.

Radio Aktual

26. september 2012 je bil dan, ko je Matic Munc v primeru koroške deklice priznal krivdo. Obsojen je bil sodelovanja pri odvzemu mladoletne osebe in zato je dobil kazen devet mesecev hišnega zapora. Vedno je jasno in glasno povedal, da je krivdo priznal, čeprav ni bil kriv. Je pogumen človek, ki bi ga mnogi označili za varuha žrtev nasilja in zlorab. Brez dlake na jeziku opozori na nepravilnosti in se za vsako žrtev posebej potrudi, da ji pomaga po svojih najboljših močeh. Sprejel nas je v svoji pisarni, kjer lahko vsak dan preživi osem ur. Soba je topla, udobna in deluje prijazno. Človek si ne more misliti, koliko žalostnih zgodb so slišale te stene. Tudi zgodbo Matica Munca.

S čim se Matic preživlja danes in zakaj je septembra 2012 priznal krivdo, preberite v današnji tiskani izdaji časopisa Svet24!