Slovenija

Ali kriminalisti v UKC Maribor preiskujejo nakup nove opreme?

STA / J. P.
19. 12. 2013, 09.05
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.53
Deli članek:

Kriminalisti so danes v Univerzitetnem kliničnem centru (UKC) Maribor. Neuradno naj bi preiskovali nakup opreme za nov oddelek za onkologijo, na spletnem omrežju poroča TV Maribor.

V UKC Maribor so za STA potrdili, da se pri njih izvaja kriminalistična preiskava, drugih informacij pa zaenkrat ne dajejo.

Mediaspeed
V UKC Maribor so pred dvema letoma začeli graditi oddelek za onkologijo in radioterapijo. Novembra so končali z gradbenimi deli, zdaj pa se začenja opremljanje prostorov. Za dokončanje objekta je potrebno še dobaviti preostale aparate ter splošno pohištveno in medicinsko opremo.

V UKC Maribor so pred dvema letoma začeli graditi oddelek za onkologijo in radioterapijo. 

Odprtje novega oddelka je predvideno za konec prihodnjega leta ali v začetku leta 2015. Celotna vrednost projekta znaša dobrih 35 milijonov evrov. Denar za izgradnjo objekta in dobavo opreme zagotavlja ministrstvo za zdravje iz načrta razvojnih programov. S strani Švicarskega finančnega mehanizma je zagotovljenih 5,5 milijona švicarskih frankov za dobavo dveh linearnih pospeševalnikov, sredstva pa zbirajo tudi z dobrodelno akcijo Gradimo skupaj.