Slovenija

Jakič bo na Vrhniki podpisal pogodbi o oddaji igrišča in strelišča

STA / J. P.
19. 12. 2013, 09.00
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.53
Deli članek:

Minister za obrambo Roman Jakič bo danes na Vrhniki podpisal dve pogodbi. Z vrhniškim županom Stojanom Jakinom in predstavnikom Zavoda Ivana Cankarja za kulturo, šport in turizem bo podpisal pogodbo o uporabi igrišča, z vrhniškim športnim društvom Viteški lokostrelski red Viljem in Strelskim društvom Vrhnika pa pogodbo o uporabi strelišča.

Mediaspeed

Občina Vrhnika in zavod Ivana Cankarja bosta igrišče uporabljala za opravljanje nalog s področja športa, predvsem za izvajanje programov športne vzgoje otrok in mladine ter za vzdrževanje in pripravljanje površin za vadbo in tekmovanje. Pogodba bo sklenjena za obdobje dveh let.

Tako uporaba igrišča kot strelišča bosta brezplačni, so sporočili z ministrstva.

Športni društvi Viteško lokostrelski red Viljem in Strelsko društvo Vrhnika pa bosta strelišče uporabljala za opravljanje nalog s področja športa, za prirejanje lokostrelskih in strelskih tekmovanj z zračnim orožjem, viteških delavnic in viteških iger, obnavljanje in ohranjanje srednjeveških običajev ter izvajanje programov športne vzgoje otrok in mladine v različnih panogah. Pogodba bo sklenjena za obdobje petih let.