Slovenija

Slovenci smo na cesti obupni

Sašo Avramovič
26. 11. 2013, 18.40
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.53
Deli članek:

Kaj vas najbolj zmoti pri voznikih na naših cestah? Vas motijo nestrpni ali počasni vozniki? Kaj menite o 'kulturi' slovenskih voznikov? Smo Slovenci dobri vozniki? Sodeč po mnenju naših bralcev smo Slovenci na cestah daleč od zgledanih voznikov.

Shutterstock

Glas ulice:

Milan, 53:

Slovenci smo preveč nekulturni in preveč agresivni vozniki. Pojdite pogledat v tujino, pa vam bo vse jasno.

Alenka, 40:

Najbolj me zmotijo prepočasni vozniki in tisti, ki komplicirajo, ki ne vejo, ali bi šli levo ali desno. Sicer pravijo, da smo ženske slabe voznice, ampak s tem se ne bi najbolj strinjala!

Špela, 33:

Na avtocesti kdaj pa kdaj zgubim živce. Eni se vozijo po prehitevalnem pasu, kot da je njihov. Potem nekateri prepočasni vozniki in tako dalje ... Da sploh ne govorim o kulturi voznikov, ta je pri nas na zelo nizkem nivoju!

Klemen, 46:

Jaz sem veliko v avtu in moram povedati, da se najdejo cvetke, ki mislijo, da so frajerji, a po mojem nimajo pojma o vožnji avtomobila. Prehitevajo, trobijo, se ti prilepijo na rit. Včasih se vprašam, kdo je takim ljudem dal izpit.

Viktor, 65:

Vozniška kultura je v Sloveniji katastrofalna! To, kar vidim na cesti, se mi zdi včasih res smešno ... Ne vem, kako to izboljšati, nimam ideje.

Odzivi na Facebooku:

Andrej:

Smotani meglenkarji.

Tina:

Izsiljevanje prednosti in nato ultrapočasna vožnja + nepoznavanje pravil v krožnih.