Slovenija

Zaprosil za nove osebne dokumente

Simon Rosc
27. 11. 2013, 06.45
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.53
Deli članek:

Predvčerajšnjim so na prostost izpustili Tomaža Lovšeta, ki pa ga je včeraj naš bralec opazil na upravni enoti v Ljubljani, kjer naj bi naročil nove osebne dokumente. Kaj je tam v resnici počel, pa nam je pojasnila njegova žena Anita Lovše.

Predvčerajšnjim je bil za nekdanjega nosilca franšize Diners za Slovenijo, Tomaža Lovšeta, vsekakor eden izmed srečnejših dni. Po treh mesecih in pol so ga namreč proti plačilu enega milijona evrov varščine izpustili iz pripora. Lovše je bil v priporu od 9. avgusta, ko so preiskovalci Nacionalnega preiskovalnega urada opravili več hišnih preiskav zaradi suma oškodovanja Dinersa v višini najmanj devet milijonov evrov.

Pripor pa so mu odredili zaradi begosumnosti, ki jo je sodišče utemeljevalo z njegovim stalnim prebivališčem (in premoženjem) v tujini, s tem, da se je občasno nahajal na Floridi, da ima njegova žena tuji vizum, otroci pa tuje državljanstvo in plačano šolnino v tujini. Presenečenje je bilo zato toliko večje, ko nas je včeraj bralec obvestil, da je Lovšeta skupaj z ženo okoli 9.30 opazil na upravni enoti v Ljubljani, kjer naj bi si po njegovem opažanju naročil nove dokumente.

Kaj sta Tomaž Lovše in njegova žena Anita počela na upravi enoti pa si preberite v današnji številki časopisa Svet24!