Svet

Voditeljici med snemanjem odkrili raka

T.P.
27. 11. 2013, 07.00
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.53
Deli članek:

Rožnati oktober, svetovni mesec boja proti raku dojk, je televizijsko reporterko Amy Robach spodbudil k pripravi prispevka na to temo. Da bi bil prispevek čim bolj pristen, je kar sama odšla na mamografijo in ostale preglede dojk.

Profimedia

Karizmatična voditeljica in mati dveh deklic je o tem pisala na blogu ABC-ja. Med pripravo zgodbe o ženi morilca jo je eden od producentov vprašal, ali bi glede na to, da je oktober ravno mesec boja proti raku dojk, naredila prispevek o mamografu. Kot rečeno, se je Amy, ki s svojimi 40 leti že spada v rizično skupino, odločila za pregled prsi.

V preteklih dvajsetih letih so njeno življenje zaznamovale tragedije drugih ljudi, nikoli pa se v stiski ni znašla sama. »Tistega dne, ko so mi rekli, naj naredim nekaj, česar še nisem nameravala storiti, saj sem to načrtovala šele čez kakšno leto, niti približno nisem vedela, da sem v zelo resni življenjski situaciji,« je zapisala reporterka.

V začetku oktobra je imela prvi pregled z mamografom, ki ga je v živo spremljalo nekaj milijonov ljudi. Le nekaj trenutkov po pregledu so jo presenetili s pozivom, naj se vrne na mesto snemanja.

A na ponovnem snemanju jo je čakalo neprijetno presenečenje. Več o tem pa si preberite v današnji izdaji časopisa Svet24!