Slovenija

Bratuškova poziva medije, naj ne špekulirajo

STA/M.J.
25. 10. 2013, 15.00
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.52
Deli članek:

Premierka Alenka Bratušek je danes v Bruslju medije pozvala, naj ne špekulirajo o številkah glede bančne luknje, ker to škodi državi. "Počakajmo. Ni več dolgo do konca in potem nam bo slika v naših bankah popolnoma jasna," je poudarila in izrazila prepričanje, da bo Sloveniji uspelo povrniti popolno zaupanje v banke.

PS

"V zadnjih sedmih mesecih smo naredili ogromne korake, tako da pravzaprav čakamo samo še rezultate stresnih testov, ki se v tem trenutku izvajajo v naših osmih bankah. Prepričana sem, da bodo koraki, ki bodo sledili, v naše banke vrnili popolno zaupanje," je poudarila premierka po koncu dvodnevnega vrha EU v Bruslju.

"Tukaj bi rada poudarila, da so vse številke, o katerih zdaj mediji špekulirajo ali pa špekulirate, res popolne špekulacije. Niso še znane številke oziroma obseg potrebnih sredstev, ki jih bo država morala zagotoviti. In na nek način bi prosila ali apelirala na medije, da s temi špekulacijami nehamo, ker to škodi državi," je pozvala.

Predsednica vlade je sicer še poudarila, da je popolnoma zadovoljna z izkupičkom bruseljskih pogovorov in z zagotovili, da bodo pri evropskem pregledu upoštevani izidi pregledov slovenskih bank na nacionalni ravni. Novih pogojev za zagon slabe banke po koncu pregleda slovenskih bank ne pričakuje, prav tako ne pričakuje zapletov z novelo zakona o bančništvu.