Slovenija

Vrata odpira zaposlitveni sejem Moje delo

STA/M.J.
23. 10. 2013, 08.23
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.52
Deli članek:

Ljubljana bo danes in v četrtek tudi v znamenju zaposlitvenih možnosti. Na Gospodarskem razstavišču namreč vrata že 11. leto zapored odpira največji zaposlitveni sejem v Sloveniji Moje delo, ki bo na enem mestu zbral predstavnike uspešnih podjetij, ki potrebujejo nove sodelavce.

Zajem zaslonske slike

Kot so pojasnili organizatorji, portal MojeDelo.com, je prednost zaposlitvenega sejma v tem, da iskalcem nudi možnost zaposlitvenega intervjuja brez nadležnega pisanja prošenj, brez prijavljanja na oglase in brez negotovega čakanja na odgovor.

Najbolj zaželeni kadri na sejmu bodo po njihovih navedbah farmacevti, strojniki, računalničarji in strokovnjaki s področja trženja in marketinga. Prav po kandidatih tehničnih strok največje povpraševanje na portalu beležijo tudi sicer.

Glede na to, da se vse več Slovencev zanima za delo v tujini, so organizatorji na sejem povabili tudi predstavnike vseevropske mreže za iskanje zaposlitve Eures, ki bodo predstavili možnosti za življenje in delo v državah EU. Avstrija, ki je za Slovence posebej zanimiva, bo nastopila tudi z delodajalci.

Poleg razstavljavcev bo mogoče na sejmu obiskati tudi svetovalnico o življenjepisih in uporabna karierna predavanja.

Kot so še opozorili organizatorji, število prostih delovnih mest v zadnjem obdobju kljub težkim gospodarskim razmeram ne upada. Na portalu MojeDelo.com so tako letos objavili že več kot 4000 zaposlitvenih oglasov.