Črna kronika

Najmlajša žrtev je imela 18 mesecev

Arhiv
22. 10. 2013, 20.10
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.52
Deli članek:

Nekdanji kaznjenec Kyle Flack je obtožen, da je ubil štiri ljudi, med drugim mlado mamico in njenega 18-mesečnega otroka. 21-letna Kaylie Bailey, njena hčerka Lana, 30-letni Andrew Stout in 31-letni Steven White bi bili danes še živi, če bi Flacka zaradi streljanja pustili za zapahi.

Na svobodi spet ubijal.

 Obtožen je bil posilstva in štirih umorov. Krvav pohod je trajal od aprila do maja v Ottawi v zvezni državi Kansas. Obtoženi 27-letni Flack je znan po svojem nasilnem in sprijenem značaju. Leta 2005 je ustrelil šefa, ki ga je odpustil. Po mnenju mož postave se je hladnokrven morilec na pohod podal, ko se je moral izseliti s kmetije, na kateri je živel s Stoutom. Druge žrtve so se morda preprosto znašle ob napačnem času na napačnem mestu. Šokantne umore so odkrili, ko je Stoutov prijatelj prišel na njegovo slaba dva hektarja veliko posestvo in v garaži odkril Kayliejino truplo, ovito v plahto. Poleg njega so ležala oblačila male Lane.

Prijatelji so poklicali policiste, ti pa odkrili še Stoutovo in Whitovo truplo. Čez pet dni so našli še truplo nesrečne deklice, ki je ležalo na pol poti med kmetijo in bližnjim mestom Emporia. V njem so navsezadnje prijeli osumljenca. Flacku se je uspelo pogoditi, da so mu namesto za umor prve stopnje sodili za umor druge stopnje. Zato je bil v zaporu vsega pet let, sicer pa bi jih moral odsedeti vsaj 13. Pogojno je bil izpuščen leta 2009. »To ni prav,« pravi Freejeva sestra. »Mislim, da ga je okrožje Franklin polomilo na celi črti. To se ne bi zgodilo, če bi predstavniki oblasti pravilno opravili svoje delo. Kako so se počutile družine žrtev, ko so izvedele, da je Kyle že moril?