Slovenija

Kazenske ovadbe zoper Janšo, Pahorja, Vizjaka, Černača, Lahovnika...

Simon Rosc
3. 10. 2013, 08.56
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.52
Deli članek:

Stranka TRS je včeraj posredovala kazenske ovadbe zoper Janeza Janšo, Boruta Pahorja, Andreja Vizjaka, Zvonka Černača, Mateja Lahovnika, Janeza Šušteršiča ter Simona Tota.

Mediaspeed

V zunajparlamentarni stranki TRS so kazensko ovadbo vložili na vrhovno državno tožilstvo zaradi utemeljenega suma najmanj goljufije, zlorabe uradnega položaja, oškodovanja javnih sredstev, nevestnega dela v službi goljufije pri Teš 6, je na novinarski konferenci v Ljubljani pojasnil Gorazd Marinček iz TRS.

Šlo naj bi za dejanja, storjena v obdobju od leta 2006 do 2013. Ovadeni naj bi storili vrsto vprašljivih zadev. »Vrhunec pa je bil, da se je izkazalo, da so, preden so podpisali pogodbo z vlado, da investicija ne bo presegla 1,3 milijarde evrov, že vedeli, da je ta izdatek 1,45 milijarde evrov. S tem so zavedli vlado in državni zbor, ki je potrdil zakon o državnem poroštvu za šesti blok Termoelektrarne Šoštanj,« je poudaril Marinček. Izpostavil je, da sta takratna ministra Černač in Šušteršič, ki sta podpisala pogodbo s Tešem, naredila domačo nalogo skrajno malomarno. »Imela sta dva meseca časa za preverjanje vseh podatkov, preverila sta jih slabo,« je dejal.