Slovenija

Strelec iz Spodnjega Velovleka gre pred sodnika

STA / S.R.
5. 7. 2013, 15.12
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.52
Deli članek:

Mariborski kriminalisti so danes na zaslišanje k dežurnemu preiskovalnemu sodniku ptujskega okrožnega sodišča privedli 67-letnika, ki je v naselju Spodnji Velovlek v občini Ptuj v soboto zvečer ustrelil svojega 48-letnega pastorka in njegovo 48-letno zunajzakonsko partnerko ter ju pri tem huje poškodoval.

Gabrijel Toplak
67-letni strelec pred preiskovalnim sodnikom.

Osumljenec je bil, tako kot njegovi žrtvi, na zdravljenju v mariborski bolnišnici in zato do danes ni stopil pred preiskovalnega sodnika. Na mestu kaznivega dejanja je bil namreč tudi 31-letni občan iz Velovleka, ki je storilca obvladal in ga pri tem poškodoval.

Mariborski kriminalisti so v preiskavi ugotovili, da je osumljenec v soboto nekaj minut pred 22. uro prišel na vrt, ki je med stanovanjsko hišo, v kateri biva sam, in hišo, v kateri skupaj s svojo partnerko živi 48-letni pastorek.

Slednja sta bila skupaj z 31-letnikom, ki je bil pri njima na obisku, na dvorišču pred hišo. Osumljenec je proti njim šestkrat ustrelil iz pištole, za katero nima ustreznih listin za posest. Pri tem je žensko zadel v vrat, njenega partnerja pa v levi komolec.

Hudo poškodovano žensko sta njen partner in njun obiskovalec zvlekla v kletne prostore stanovanjske hiše, kamor pa je takoj prišel tudi osumljenec in grozil z umorom. Uresničitev groženj mu je preprečil 31-letnik, ki je skočil proti osumljenemu in ga s fizično silo in udarci uspel razorožiti in podreti na tla.

Kriminalisti so z zbranimi obvestili ugotovili, da so v družini že dlje časa trajali spori in nesoglasja, ki so postali še bolj intenzivni od bolezni osumljenčeve izvenzakonske partnerke, ki je bila lani nameščena v dom starostnikov. Policija je bila v preteklosti že večkrat obveščena o nesoglasjih in je zoper posameznike zaradi storjenih prekrškov zoper javni red in mir nekajkrat že ukrepala.