Slovenija

Sum korupcije v bolnišnici Valdoltra

STA / S.R.
5. 7. 2013, 14.48
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.52
Deli članek:

V Komisiji za preprečevanje korupcije (KPK) so za STA potrdili, da preiskujejo sum korupcije pri preskakovanju čakalnih vrst v Ortopedski bolnišnici Valdoltra.

OB-Valdoltra
KPK preiskuje sum korupcije v bolnišnic Valdoltra.

V. d. direktorja bolnišnice Radoslav Marčan je za STA pojasnil, da vsebine prijave ne poznajo, bodo pa v primeru ugotovljenih nepravilnosti takoj pristopili k njihovi odpravi. O preiskavi suma korupcije pri preskakovanju čakalnih vrst v Valdoltri, ki ga je KPK začela na podlagi prijave, je sicer prvi poročal časnik Dnevnik. Za STA pa so na KPK pojasnili, da so prijavo prejeli marca letos in ni bila anonimna.

Vršilec dolžnosti direktorja ortopedske bolnišnice Radoslav Marčan je za STA sicer navedel, da so predstavniki protikorupcijske komisije obiskali bolnišnico ter opravili razgovor s takratnim vodstvom. V nadaljevanju postopka je bolnišnica na zahteve KPK zagotavljala tudi dodatna pojasnila in zahtevano dokumentacijo.

Vsebina same prijave bolnišnici sicer ni znana, prav tako od KPK še niso prejeli nobenega poročila. Marčan pa ob tem zagotavlja: "V primeru, da bodo ugotovljene nepravilnosti, bomo takoj pristopili k odpravi le teh."

Glede problema čakalnih vrst, ki je prisoten tudi v Valdoltri, Marčan ocenjuje, da se tudi tukaj zadeve da izboljšati. V ta namen je sam imenoval tudi komisijo za pripravo notranjih pravil o vodenju čakalnih seznamov za posamezno zdravstveno storitev.