Slovenija

Pahor postal nogometaš

sta/rs
17. 6. 2013, 17.25
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.52
Deli članek:

Predsednik republike Borut Pahor je danes v predsedniški palači v Ljubljani gostil učence Osnovne šole Kašelj, nogometna reprezentanta Tima Matavža in Valterja Birso ter radijskega in televizijskega voditelja Denisa Avdića.

Mediaspeed

Skupaj so odigrali kratko nogometno tekmo, katere namen je bil poudariti pomen dobrodelnosti.
Učenci OŠ Kašelj so si danes ob obisku najprej ogledali predsedniško palačo, po ogledu pa se jim je pridružil predsednik Pahor z ostalimi gosti. Ob tej priložnosti je predsednik z odigrano nogometno tekmo učencem na igriv način približal pomen solidarnosti in pomoči drugim, so po srečanju sporočili iz predsednikovega urada.


V soboto bo namreč potekala dobrodelna nogometna tekma v organizaciji Nogometne šole ND Bilje, ki deluje pod okriljem Birse in Matavža, častni pokrovitelj dobrodelne nogometne tekme pa je predsednik republike. Zbrana sredstva so namenjena Fundaciji Vrabček upanja, ki s sredstvi omogoča bolnišničnemu oddelku za invalidno mladino v Stari gori nakup potrebnih pripomočkov za izvajanje programov rehabilitacije.
Ob koncu druženja je predsednik republike učencem zaželel sproščene počitnice ter se jim zahvalil, da so z današnjo dobrodelno nogometno tekmo v predsedniški palači spodbudili ljudi dobrega srca, da pomagajo pomoči potrebnim otrokom.