Slovenija

Tolminčanu v roki razneslo eksplozivno telo

STA / S.R.
17. 6. 2013, 16.21
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.52
Deli članek:

Danes, 17. junija 2013 nekaj minut po 13. uri, je bila policija obveščena o eksploziji v Tolminu, kjer je občanu v rokah razneslo eksplozivno telo.

Hdwallpapers
Tolminčanu je v roki razneslo neznano eksplozivno telo (simbolična fotografija).

Pri tem je 52–letni občan utrpel hude telesne poškodbe (poškodbe rok, obraza in zgornjega dela telesa) in je bil s policijskim helikopterjem odpeljan na nadaljnje zdravljenje v ljubljanski klinični center. Po neuradnih podatkih naj bi mu pod komolcem odtrgalo obe roki.

V omenjeni eksploziji je telesne poškodbe utrpel tudi drugi, 54-letni občan, ki so ga reševalci z reševalnim vozilom odpeljali na nadaljnje zdravljenje v šempetrsko bolnišnico, medtem ko 52-letni domačin zaradi eksplozije ni utrpel telesnih poškodb. Na kraju dogodka so bili poleg policistov in novogoriških kriminalistov tudi tamkajšnji gasilci in reševalci ZD Tolmin, ki so poškodovanim osebam nudili ustrezno zdravniško pomoč. V zvezi z omenjeno zadevo so policisti obvestili tudi preiskovalnega sodnika in pristojno Okrožno državno tožilstvo v Novi Gorici.

Policisti in kriminalisti okoliščine omenjene eksplozije še preiskujejo in bodo v zvezi z omenjeno zadevo na podlagi zbranih obvestil in ugotovljenih dejstev podali ustrezen ukrep.