Slovenija

Policija prijela mladoletne roparje trafike

STA / S.R.
27. 5. 2013, 12.58
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.52
Deli članek:

V petek popoldne sta zamaskirana mladoletnika, oborožena z nožem, oropala trafiko na Glavnem trgu v Slovenj Gradcu.

Dolenjski list

Policija je še istega dne prišla na sled dvojici kot tudi še enemu mladoletniku, ki je sodeloval pri ropu. Vse tri osumljence bodo policisti kazensko ovadili zaradi suma storitve kaznivega dejanja ropa.

Zamaskirana moška sta v petek okoli 14. ure vstopila v omenjeno trafiko, z nožem zagrozila prodajalki ter iz blagajne ukradla gotovino in odnesla še nekaj škatlic cigaret. Po dejanju sta peš pobegnila, med potjo pa sta odvrgla maski in nož, so dogodek danes povzeli v Policijski upravi Celje.

Dvojico so policisti kmalu po dejanju prijeli v bližini bivše tovarne Nova oprema v Slovenj Gradcu. Enemu so zasegli nož in ukradeno gotovino, drugemu pa ukradene cigarete. Kot so ugotovili policisti, sta se mladoletnika najprej zatekla v zapuščene prostore tovarne, kjer sta se preoblekla. Prijeli so ju, ko sta zapuščala prostore tovarne. Tretjega, prav tako mladoletnega osumljenca, ki je sodeloval pri ropu, so policisti v večernih urah prijeli na avtobusni postaji v Slovenj Gradcu.

Policisti bodo osumljence, dva sta doma iz območja Vuzenice, eden pa iz območja Velenja, kazensko ovadili zaradi suma storitve kaznivega dejanja ropa, so še navedli na policiji.