Slovenija

Novakova: 'NSi je stranka prihodnosti!'

STA / A.M.
26. 5. 2013, 18.15
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.52
Deli članek:

Člani in simpatizerji NSi so se danes zbrali na tradicionalnem taboru stranke, ki letos poteka v Kamniku. Največje letošnje tovrstne prireditve NSi se je udeležilo okoli 3000 ljudi.

Mediaspeed
Kot je poudarila predsednica stranke Ljudmila Novak, je NSi stranka prihodnosti. "Slovenija je resen bolnik, ki potrebuje odgovorne in poštene voditelje," je poudarila.

"NSi se je izkazala kot stabilna, verodostojna in trdna stranka, na katero lahko dobronamerni partnerji vedno računajo," je poudaril Novakova in zagotovila, da NSi tudi v opoziciji vztraja pri svojih jasnih načelih in stališčih. "Tako v vladi kot opoziciji imamo pred očmi nezavidljiv položaj Slovenije. Vemo, da je potrebno hitro in odločno ukrepati, da se naša država ne sesuje," je opozorila.

V NSi se po njenih besedah zavedajo, da lahko obstane samo država, ki bo čim bolj uravnotežila svoje javne finance in ohranila priložnost za normalno življenje tudi prihodnjim generacijam. "Potrebni bodo spodbujevalni in varčevalni ukrepi. Pri tem pa je pomembno, da bodo čim bolj pravični," je izpostavila Novakova in dodala, da tistim, ki imajo že sedaj malo, ne moremo naložiti dodatnih bremen.

"Žal je dvig obeh stopenj davka na dodano vrednost korak vlade v napačno smer," je opozorila. S tem namreč v Sloveniji ne bodo spodbudili gospodarstva in novih delovnih mest, temveč dodatno obremenili vsa podjetja in tudi vse državljane. Najrevnejši morajo namreč plačati enako višino davka kot najbogatejši. Razlika je le v tem, da si revnejši lahko privoščijo veliko manj kot bogati, je dejala.

Izpostavila je, da je potrebno bolj odgovorno ravnanje vseh vej oblasti v državi - zakonodajne, izvršne in sodne. Ob tem je spomnila, da so mnogi posamezniki in cele koristoljubne združbe in lobiji izrabili svoj položaj in skoraj zapravili državo. "Zato državna podjetja in banke niso državna srebrnina, pač pa svinec, ki nas obremenjuje in vleče v brezno," je ponazorila in dodala, da se to mora končati, pri čemer je požela aplavz zbranih.

Tabor je največja tovrstna prireditev NSi letos. Zaradi napovedanega slabega vremena so ga s prvotno predvidene lokacije na travniku Kampa Pod skalo prestavili v Športno dvorano Kamnik, kjer se je zbralo okoli 3000 članov in simpatizerjev stranke. Med udeleženci so bili tudi vsi štirje poslanci NSi in evropski poslanec Lojze Peterle.

Zbrane je nagovoril tudi kamniški župan Marjan Šarec, ki je član Pozitivne Slovenije, ki je poudaril, da z gostiteljem današnjega dogodka, predsednikom občinskega odbora NSi Kamnik in vodjo poslanske skupine Matejem Toninom dobro sodelujeta pri reševanju problemov občine.

Tonin je tudi glede na izkušnjo v Kamniku, kjer ima NSi največ svetnikov v občinskem svetu, prepričan, da ima NSi potencial, da postane prva stranka v Sloveniji. Ob tem je dodal, da so samozavest, složnost in dober program prvi korak na poti k še večji rasti.

Danes NSi šteje 10.294 članov. "Po večini javnomnenjskih anket smo četrta politična sila v državi. Delamo za preboj na tretje mesto. Naš cilj na naslednjih volitvah je deset odstotkov," je povedala Novakova in dodala, da je takšen cilj realen in da je NSi stranka prihodnosti.

Po uradnem delu programa so se udeleženci posvetili druženju ter kulturnemu in zabavnemu programu z ansamblom Saša Avsenika in ogledu kamniških znamenitosti.