Kultura

Izhod z aktualno slovensko družbeno tematiko

A.M.
26. 5. 2013, 16.45
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.52
Deli članek:

S 13. junijem na velika platna kinematografov po Sloveniji prihaja film Izhod v režiji Dejana Baboska in v neodvisni produkciji InfluenZ Pictures.

Izhod
Akcijska komedija se na zanimiv način dotika aktualne družbene tematike, v ospredju pa so štirje junaki, ki se, naveličani rutine in nenehnih bojev z mlini na veter, odločijo za rop banke. Vse skupaj se precej zaplete, zato v zgodbo vstopijo tudi specialci, zanimiv detektivski par in politiki.

Večina snemanja se je zgodila že v letu 2006, nekaj kadrov, ki so še dodatno začinili film, pa so posneli letos. Film je bil posnet v Monaku in Sloveniji, ima pa tudi zelo pestro in mednarodno igralsko zasedbo. Poleg srbske igralske legende Dragana Bjelogrlića, znanih obrazov Jerneja Kuntnerja in Ludvika Bagarija, Yurija Bradaca, ki ustvarja v Hollywoodu, v glavni vlogi filma blesti Aljoša Kovačič (najbolj znan po naslovni vlogi v Rezervnih delih), družbo pa mu delajo novi obrazi na igralski sceni: manekenka Katarina Jurkovič, plesalka Gea Erjavec in znani, zdaj v Kanadi živeči DJ MC Flasher – Simon Pribac.

Če po navadi nastajajo filmske zgodbe iz stripov, pa se je ekipa Izhoda nasprotno odločila po filmu narediti strip, pravzaprav za začetek le 'teaser' za film. K sodelovanju je povabila velikega cinefila in vrhunskega stripovskega avtorja Zorana Smiljanića, očeta legendarnih stripov Meksikajnarji, Družinske zgodbe in Hardfuckers. V kratkem stripu je odlično povzel idejo napovednika filma, hkrati pa mu dodal osebno noto.