Slovenija

V Aha Muri naj bi dobili polovico aprilske plače

STA / S.R.
17. 5. 2013, 10.30
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.52
Deli članek:

Na računih delavcev Aha Mure naj bi že bila polovica aprilske plače, čeprav vodstvo sindikata tega še ni potrdilo. Po besedah solastnice družbe Mojce Lukančič pa naj bi bilo začasno presežnih okoli 300 delavcev.

Facebook

Da je polovica plače na računih, so potrdili nekateri delavci, predsednica sindikata Aha Mure Jolanka Horvat pa pravi, da uradnega obvestila o tem še nima. Prav tako ne ve, kdaj naj bi zaposleni dobili preostanek plače.

Kot je znano, je 8. maja sindikat Aha Mure od vodstva družbe zahteval, da jih do 14. maja seznani, kako bo z izplačilom plače za april in ali morebiti načrtujejo odpuščanja. Prav tako so sklenili, da bo sindikat, če aprilska plača ne bo izplačana v roku in v celoti, napovedal stavko.

Horvatova je potrdila, da jih je vodstvo v četrtek seznanilo z razmerami, vendar se mora o tem opredeliti sindikat in šele potem bodo spregovorili za javnost.

Solastnica Aha Mure Mojca Lukančič je v četrtkovi oddaji Studio ob 17-ih na Radiu Slovenija povedala, da se z delavci še ni sestala, ker še nimajo povsem jasnih odgovorov o financiranju.

"Danes smo izplačali polovico plače, čeprav je izplačilni dan v soboto, banke bodo na kreditne odbore jutri dale naše predloge in imamo obljubo, da bo na začetku prihodnjega tedna druga polovica plače. V povprečju tako ne bo zamude, ker bo polovica prej, polovica pa malo kasneje," je v četrtek povedala Lukančeva.

Dodala pa je tudi, da bodo, ker imajo za sezono jesen-zima 20 odstotkov manj naročil, začasno prilagodili število zaposlenih. Okoli 300 delavcev naj bilo odveč samo začasno, saj naj bi jih v prihodnje spet zaposlili.