Slovenija

Magistrska naloga državnega svetnika Kekca ni plagiat

STA/ M.V.
6. 5. 2013, 20.30
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.52
Deli članek:

Senat Fakultete za energetiko Univerze v Mariboru je na podlagi poročila in ugotovitev komisije za preverjanje avtorstva magistrskega dela državnega svetnika Bojana Kekca soglasno sklenil, da njegovo magistrsko delo ni plagiat, so danes sporočili iz SDS. Stranka pričakuje javno opravičilo časnika Večer, ki je prvi objavil novico o plagiatu.

Wikipedia

Kot so v sporočilu za javnost še zapisali v SDS, je Večer 16. februarja objavil članek novinarjev Urške Kereži in Vasje Jagra z naslovom Še en magisterij po sistemu izrezi - prilepi?, v katerem sta avtorja zapisala, da "so se pojavile neuradne informacije, da utegne biti na podoben način kot Kanglerjeva diploma sporna tudi magistrska naloga II. stopnje bolonjskega študija Bojana Kekca, zaposlenega v Slovenskih železnicah, člana SDS, občinskega svetnika v Novem mestu in državnega svetnika."

"Članek pa so v nadaljevanju nekritično povzeli praktično vsi ostali mediji," so še zapisali v SDS. Kekec je 19. februarja tudi sam v pismu medijem poudaril, da ga povzetek vseh objav v medijih že vnaprej obsoja na to, da naloga ni njegovo delo in dodal, da želi zadevi priti do dna.

Senat Fakultete je sicer že 9. aprila soglasno sklenil, da Kekčevo magistrsko delo ni plagiat.