Slovenija

ŠOUM z največjim živim logotipom

STA / S.R.
16. 4. 2013, 11.53
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.52
Deli članek:

Študentska organizacija Univerze v Mariboru (ŠOUM) danes prireja Dan ŠOUM, na katerem vsako leto širši javnosti predstavi svoje delovanje ter delovanje organizacij in društev, ki delujejo pod njenim okriljem.

ŠOUM

Za piko na i bodo zbrani zvečer na trati ob Univerzitetnem športnem centru Leona Štuklja postavili "največji živi štajerski logotip". Dogajanje se bo začelo ob 16. uri, ko se bodo na stojnicah v študentskem naselju Gosposvetska začeli predstavljati različni oddelki ŠOUM, organizacijske enote, članice Skupine ŠOUM in drugi partnerji. "S tem projektom želimo širši mariborski javnosti predstaviti delovanje ŠOUM in pokazati, da tudi študentska organizacija že vrsto let soustvarja dogajanje v mestu," je za STA pojasnil vodja projekta Boštjan Dolenc.

Za kulturni del bosta z nastopi poskrbela Akademska folklorna skupina in Akademski pevski zbor KUD Študent. Športni del dogajanja bo predstavila Univerzitetna športna zveza Maribor, program pa bodo dopolnili Zavod za mladinsko popotništvo, Združenje študentov tehnike in naravoslovja BEST Maribor, Zavod PIP, Založba Litera, Dijaška skupnost Maribor, Študentska organizacija Fakultete za organizacijske vede Kranj, Klub študentskih in dijaških družin Maribor ter Medijski center ŠOUM.

Vrhunec dogajanja bo okoli 18. ure, ko bodo zbrani v majicah in z listi papirja sestavili rumeno-moder logotip ŠOUM. Do današnjega dopoldneva se je k sodelovanju prijavilo že okoli 800 ljudi. "S tem želimo v predstavitev ŠOUM aktivno vključiti tudi študente, da vidijo, da delamo drug za drugega," je pojasnil Dolenc.

Celotno dogajanje bo mogoče spremljati tudi prek spleta, v večernih urah pa sledi še študentska zabava v prireditvenem centru Štuk.

ŠOUM je stanovska skupnost študentov mariborske univerze, ki je bila ustanovljena leta 1991. Skrbi za izvajanje študentskih interesnih in obštudijskih dejavnosti ter vodi študentsko politiko na področju izobraževanja, socialnega in ekonomskega položaja študentov ter mednarodnega sodelovanja.