Svet

Sožalje izrekel tudi olimpijski komite

STA / S.R.
16. 4. 2013, 12.00
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.52
Deli članek:

Mednarodni olimpijski komite se je z izjavo za javnost odzval na ponedeljkov tragični dogodek na maratonu v Bostonu, na katerem sta uro po tistem, ko so v cilj pritekli najboljši tekmovalci, eksplodirali bombi.

Reuters
Predsednik mednarodnega olimpijskega komiteja Jacques Rogge.

Tri osebe so umrle, skoraj 150 je ranjenih. Motiv za napad zaenkrat ni znan. Pri Moku so žrtvam, svojcem in prijateljem izrekli sožalje.

"Moje misli in misli vseh v Moku so pri žrtvah, njihovih prijateljih in družinah. Maraton je poseben, skoraj čaroben dogodek, ki združuje različne skupnosti. Prepričan sem, da bo ta incident še bolj združil vse tiste, ki so se teka udeležili, in tiste, ki podpirajo tovrstne športne dogodke," je v sporočilu za javnost zapisal predsednik Moka Jacques Rogge.

Bostonski maraton je sicer ena največjih tovrstnih prireditev na svetu. Letos so bili med okoli 23.000 tekmovalci po neuradnih podatkih tudi štirje Slovenci. Slovenski veleposlanik v ZDA Roman Kirn je po maratonu sporočil, da nimajo podatkov o tem, da bi bili med žrtvami in ranjenimi tudi Slovenci, in dodal, da več informacij od policije pričakujejo danes.