Slovenija

Še so možne padavine

STA / S.R.
9. 4. 2013, 16.23
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.52
Deli članek:

Ponoči se bo prehodno povsod pooblačilo, marsikje bo tudi deževalo. Do jutra se bo od severa že delno zjasnilo. Jutri bo dopoldne precej jasno, sredi dneva in popoldne pa spremenljivo oblačno.

Weatherblog

Nastale bodo kratkotrajne krajevne plohe, je zapisano na spletnih straneh Agencije RS za okolje.

Najnižje jutranje temperature bodo od 2 do 8, v alpskih dolinah s snežno odejo malo pod 0, najvišje dnevne od 10 do 16 stopinj Celzija.

Napoved za sosednje pokrajine: Ponoči bodo od zahoda padavine prehodno zajele večji del sosednjih pokrajin. Jutri bo spremenljivo oblačno s krajevnimi plohami in posameznimi nevihtami.

Vremenska slika: Nad zahodno in delom srednje Evropo je ciklonsko območje. Hladna fronta je dosegla zahodne Alpe in bo ponoči hitro prešla Slovenijo. Z jugozahodnim vetrom priteka pred njo k nam nekoliko toplejši in razmeroma vlažen zrak.

Obeti: V četrtek bo sončno in topleje, pihal bo jugozahodni veter. V petek bo oblačnost od zahoda naraščala. Pihal bo jugozahodni veter, ob morju jugo. Najprej bo začelo deževati na zahodu, padavine pa se bodo zvečer okrepile in v noči na soboto zajele vso Slovenijo. Ob prehodu hladne fronte bodo možne tudi nevihte. V soboto bo večinoma sončno z nekaj kopaste oblačnosti.