Slovenija

Mednarodna tiralica za Walterjem Wolfom

STA / S.R.
8. 4. 2013, 11.04
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.52
Deli članek:

Ljubljansko okrajno sodišče je s pravnomočnim sklepom izdalo pripor zoper obtoženega v zadevi Patria Walterja Wolfa, je v današnjem nadaljevanju sojenja povedala sodnica.

Mediaspeed
Walter Wolf, podjetnik s spremljevalko Edno Kernc.

Wolfa sicer že nekaj mesecev ni bilo na sodišče, saj je v Kanadi. Okrajno sodišče je zoper njega izdalo mednarodno tiralico.

Na sojenje v primeru Patria so od obtoženih danes prišli nekdanji predsednik vlade in prvak SDS Janez Janša, Tone Krkovič in Ivan Črnkovič. Kot je danes povedala sodnica, je Črnkovič podal dopolnilo k zagovoru.

V petek je sicer v primeru Patria prvostopenjske sodbe izreklo deželno sodišče na Dunaju in prvoobtoženega Wolfganga Riedla spoznalo za krivega za podkupovanje v Sloveniji, poskusa goljufije in davčne utaje. Trije soobtoženi so bili oproščeni, Walterju Wolfu pa zaradi odsotnosti sodbe niso izrekli.

Na ljubljanskem okrajnem sodišču je bila večina dokaznega postopka že bila izvedena, sojenje pa se počasi bliža koncu.

Sojenje Janezu Janši, Jožetu Zagožnu, Tonetu Krkoviču, Ivanu Črnkoviču in Walterju Wolfu se je na Okrajnem sodišču v Ljubljani začelo 5. septembra 2011. Obtožni predlog jih bremeni kaznivih dejanj, povezanih z dajanjem ali sprejemanjem daril za nezakonito posredovanje v postopku izbora in nakupa finskih oklepnikov patria. Vseh pet očitke zanika.