Slovenija

Namesto Mišiča in Vontove v DZ Bon Klanjščkova in Kunič

STA
3. 4. 2013, 14.11
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.52
Deli članek:

Namesto dosedanjih poslancev PS Gašparja Gašparja Mišiča in Tamare Vonta, ki ju je vlada imenovala za državna sekretarja v kabinetu predsednice vlade, v poslanske klopi prihajata Mirjam Bon Klanjšček in Jožef Kunič.

PS
Gašpar Gašpar Mišič

Tako je na svoji spletni strani zapisala Pozirivna Slovenija. Njuno imenovanje za nadomestna poslanca morata potrditi še Državna volilna komisija in DZ.

Tako bo Vontovo nadomestil nekdanji veleposlanik v Teheranu in Parizu ter predsednik Slovenskega društva za mednarodne odnose Jožef Kunič, Gašparja Mišiča pa profesorica matematike na Gimnaziji Nova Gorica in novogoriška mestna svetnica z Liste Roberta Goloba Mirjam Bon Klanjšček.

Vlada je namreč minuli teden sklenila Vontovo imenovati za državno sekretarko v kabinetu premierke, ki bo pristojna za vzpostavitev dialoga s civilno družbo in koordinacijo državljanskih pobud. Gašpar Mišič bo svoje delo opravljal v kabinetu predsednice vlade in tudi v kabinetu ministra za gospodarski razvoj in tehnologijo, kjer bo zadolžen za koordinacijo velikih infrastrukturnih projektov ter pomoč pri sanaciji gospodarskih družb v težavah.

Gašpar Mišič je kandidiral v volilni enoti Postojna, Vontova pa je bila v DZ izvoljena v volilni enoti Ljubljana Center. Prva na vrsti za nadomestno poslanko v tej volilni enoti je bila sicer Milena Mileva Blažić, ljubljanska mestna svetnica z Liste Zorana Jankovića, a se očitno ni odločila za prevzem poslanske funkcije.