Slovenija

Za pridobitev posojila je moral skleniti več naročniških razmerij

STA / S.R.
3. 4. 2013, 12.58
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.52
Deli članek:

Ljubljanski policisti so pred preiskovalnega sodnika privedli žensko, ki je z obljubo o posojilu ogoljufala moškega, ki je potreboval denar za zagon podjetja.

Dolenjski list

Za to, da bi dobil posojilo, je moral skleniti več naročniških razmerij za mobilne telefone ter na obroke na svoje ime kupiti najrazličnejše blago. Sodnik je za žensko odredil hišni pripor.

40-letnica, ki živi v okolici Radelj ob Dravi, naj bi moškega ogoljufala tako, da se je javila na njegov oglas, da za zagon podjetja potrebuje posojilo. Obljubila mu je denar in mu pojasnila "postopek" pridobivanja posojila.

Tako je moral moški januarja skleniti več naročniških razmerij pri različnih operaterjih mobilne telefonije. Mobilne telefone, ki jih je nakupil ob vezavi, je moral izročiti osumljenki. Ta ga je nato napotila še v trgovini s tehničnim blagom in trgovini z gradbenim materialom, kjer je moral kot kupec in nosilec obročnega odplačevanja nakupiti več artiklov tehničnega blaga, gradbenega materiala in pohištva.

Na tak način je sklenil za okoli 12.000 evrov pogodb, na podlagi katerih bi dobil obljubljena denarna sredstva.

Kot so sporočili s Policijske uprave Ljubljana, so policisti osumljenki odvzeli prostost in jo zaradi suma, da je storila kaznivo dejanje, privedli na zaslišanje k preiskovalnemu sodniku, ki je zanjo odredil hišni pripor.