Slovenija

15. Motoristični blagoslov v Mirni Peči

J.A.
3. 4. 2013, 11.34
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.52
Deli članek:

Naj se nam motoristom nikakor ne mudi v onstranstvo, je ob današnjem blagoslovu motorjev in motoristov v Mirni Peči izpostavil predsednik Zveze moto klubov Slovenije Leopold Pungerčar.

Dolenjski list

Zaradi snega in izredno hladnega vremena  je bilo na 15. blagoslovu videti nekaj manj motorjev in ljudi, a kljub temu je bilo vzdušje prijateljsko, sproščeno, kakor se za tak dogodek spodobi. Med najbolj zagnanimi motoristi, ki so se danes na Dolenjsko pripeljali na dveh kolesih, je bil tudi Janez Šimenc, nekdanji mirnopeški župnik, ki je v sodelovanju z Moto klubom Trebnje začel z motorističnimi blagoslovi v tem kraju, zdaj pa je župnik v Domžalah.

Našteli smo okoli 200 motorjev in kar nekajkrat več motoristov, ki so se pripeljali zavtomobili, saj se tradicionalnemu druženju na velikonočni ponedeljek niso hoteli odpovedati.

Glede na to, da je danes 1. april, praznik lažnivcev, je bilo slišati tudi kar nekaj duhovitih laži, eno za drugim jih je iz rokava stresal voditelj programa Slavko Podboj, ki je med drugim dejal, da se je v nemilosti inšpektorjev znašel tudi prvi mož zveze moto klubov, saj je brez ustrezne dokumentacije ob cerkvi na štirih hektarjih najboljše zemlje postavil bazen, da bi lahko na blagoslov prišli še z vodnimi skuterji.

Blagoslov je opravil mirnopeški župnik Janez Rihtaršič, v kulturnem programu pa so se nastopajoči spomnili svojih, žal, že preminulih rojakov Toneta Pavčka in Lojzeta Slaka.