Slovenija

Zaradi snega na Bazari preko 150 tovornih vozil

STA / J.P.
25. 3. 2013, 20.14
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.52
Deli članek:

Zaradi sneženja v notranjosti države so ob mejnem prehodu Vrtojba na Bazari pred cestninsko postajo ustavili preko 150 tovornih vozil.

Wikipedia
Ponovne vremenske neprilike

Poveljnik občinskega štaba Civilne zaščite (CZ) Šempeter - Vrtojba Stane Črvič se je že v popoldanskem času zapeljal ob ustavljenih tovornih vozilih in voznikom nudil informacije o tem, zakaj morajo čakati, ter vizitke z vsemi telefonskimi številkami za različne informacije.

Do večernih ur so v občinskem štabu CZ čakali na navodila iz Darsa, kako bi lahko še pomagali ustavljenim voznikov tovornih vozil. Povedal je, da je za toplo pijačo in hrano prepozno, to jim bodo ponudili v torek, če promet za tovorna vozila ne bo sproščen preko noči.

V zgornjem delu Vipavske doline pa povzroča še vedno največ težav močna burja, ki na Ajdovskem ustvarja zamete. Ceste nenehno plužijo, vendar na določenih odsekih ostajajo zameti, delno pa so tudi poledenele. Zato je na celotnem območju Ajdovščine obvezna zimska oprema. Na cestah Črni vrh - Col - Ajdovščina, Col - Predmeja, Col - Podkraj so obvezne verige.

Zaradi burje v Vipavski dolini velja prepoved na hitri cesti med razcepom Nanos in priključkom Selo za vsa tovorna vozila s ponjavami in hladilnike ter na regionalni cesti Podnanos - Ajdovščina za vsa vozila s ponjavami, hladilnike in avtobuse.

Če bo prepovedan tovorni promet tudi v Italiji, se kaj lahko zgodi, da bo kolona tovornih vozil v obe smeri.