Slovenija

Zaradi padavin bodo narasli vodotoki

STA / S.R.
18. 3. 2013, 07.31
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.52
Deli članek:

Agencija RS za okolje (Arso) opozarja, da bo danes med 9. do 16. uro ob morju pihal okrepljen jugo s hitrostjo do okoli 80 kilometrov na uro, podobno hitrost pa bo dosegal tudi južni veter na Notranjskem in ponekod na Primorskem.

Zaradi napovedanih obilnejših padavin bodo narasli vodotoki v zahodni ter ponekod v južni in osrednji Sloveniji. Kot so v opozorilu še zapisali na Arsu, bo do noči na torek predvsem na območju Snežnika ter v Posočju in na območju hribov severne Primorske padlo okoli 100 milimetrov padavin, zato pričakujejo močnejši porast vodotokov v zahodni ter ponekod v južni in osrednji Sloveniji.

Padavine se bodo sicer čez dan postopno razširile nad vso Slovenijo, obilnejše pa bodo na zahodu. Meja sneženja bo sprva med 600 in 800 metri nadmorske višine, a se bo popoldne dvignila in bo na severozahodu okoli 900, drugod pa med 1100 in 1400 metri.

Najnižje jutranje temperature se bodo gibale med nič do tri, v alpskih dolinah do minus dve stopinji Celzija. Na Primorskem bodo temperature med štiri in devet stopinj Celzija, najvišje dnevne pa od pet do 12. V neprevetrenih alpskih dolinah bo danes okoli dve stopinji Celzija.

Do torka zjutraj bodo padavine ponehale, meja sneženja pa se bo spustila na okoli 700 metrov. Čez dan bo delno jasno z občasno povečano oblačnostjo, pojavljale se bodo kratkotrajne krajevne padavine, deloma plohe. Pihal bo tudi jugozahodnik.

Tudi v sredo bo v zahodnih krajih in osrednji Sloveniji deževalo, v četrtek pa bo dež čez dan postopno ponehal.