Slovenija

Novi mariborski župan se zaveda odgovornosti

STA
17. 3. 2013, 21.05
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.52
Deli članek:

Zdaj pa sem nekoliko razburjen, sploh ko vidim veselje in navdušenje okoli sebe, je potem, ko je postalo jasno, da postaja novi mariborski župan dejal edini nestrankarski kandidat Andrej Fištravec.

Fistra.si
Fištravec se zaveda odgovornosti

Ob tem je bodoči prvi človek Maribora priznal, da je breme zanj zdaj težko, a če si človek ne naloži težkega bremena, nikoli ne ve, kako je močan.

Sicer pa se bo po volilni zmagi najprej skušal naspati, nato pa namerava takoj začeti z delom. Čas do uradne razglasitve rezultatov namerava izkoristiti za sestavo svoje ekipe ter potrditi prioritete, ki so jih določili že pred volitvami.

"Rad bi čim prej povezal gospodarsko zbornico z mestno občino, da se začnejo delati stvari, ki so vitalnega pomena. Videti vse naše investitorje, ki se zanimajo za Maribor, odpraviti sistemizacijo na mestni občini ter opraviti razgovore z vodjami uradov in jim povedati, kaj si mislim o kom," je dejal bodoči župan Maribora.

Fištravec je ob tem poudaril, da ne želi biti revanšističen, Maribor namreč tega zdaj ne potrebuje, potrebuje pa pamet, stroko in skupno delo, pa tudi nekaj odpuščanja. "Drug drugemu moramo marsikaj odpustiti, da bomo lahko skupaj živeli naprej," je dejal.

Z mestnim svetom, ki se ne želi samorazpustiti, namerava sodelovati programsko. "Konec koncev mestni svet predstavlja občane Maribora, zato bomo s kakovostnimi projekti našli skupen jezik," je prepričan Fištravec in pri tem spomnil, da so mestni svetniki doživeli tudi precej hudega, tudi sam je bil precej kritičen do njih. A ker so se odločili, da vztrajajo na svojih položajih, so nase sprejeli veliko odgovornost za skupno delo.

V zvezi s skromno volilno udeležbo je dejal, da je očitno težje delati nekaj "za" kot nekaj "proti", protesti pa so bili izraz prvega nezadovoljstva, ki ga ni bilo mogoče več tolerirati. Na njegovo srečo je sam dobil dovolj podpisov, da je sploh kandidiral, za uspeh pa šteje tudi dejstvo, da je v konkurenci enajstih kandidatov slavil že v prvem krogu.