Slovenija

Nekdanja zaposlena koprski javni zavod oškodovala za 113.139 evrov

STA
9. 1. 2013, 15.39
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.52
Deli članek:

Koprski kriminalisti so zaradi poneverbe in neupravičene uporabe tujega premoženja konec decembra na okrožno državno tožilstvo v Kopru podali kazensko ovadbo zoper nekdanjo zaposleno v koprskem javnem zavodu.

Da gre za nekdanjo uslužbenko koprskega dijaškega doma, je za STA potrdil tudi pooblaščeni odvetnik dijaškega doma Janez Starman.

Osumljenka, sicer doma z Obale, je bila zaposlena na delovnem mestu receptor - gospodinja - vodja tehnično vzdrževalne enote, so v sporočilu za javnost zapisali v koprski policijski uprave. 
Osumljena, šlo naj bi za nekdanjo zaposleno v koprskem dijaškem domu, je po ugotovitvah kriminalistov zavod oškodovala za 113.139 evrov.

Kot je bilo ugotovljeno v policijski preiskavi, si je osumljenka protipravno prilastila gotovinska plačila gostov za nastanitve v javnem zavodu. Tako si je v času od od julija 2010 do konca avgusta 2010 protipravno prilastila plačila v višini 83.996,24 evra, v juliju 2011 pa še plačila v višini 29.143 evrov.

Osumljena je po ugotovitvah kriminalistov svoja dejanja prikrivala tako, da računov, ki jih je izdajala gostom, ni posredovala računovodstvu, v računalniškem programu javnega zavoda pa je brisala storitve, ki so jih gosti koristili.

Do prenehanja pogodbe o zaposlitvi med dijaškim domom in uslužbenko je po navedbah Starmana sicer prišlo zaradi upokojitve uslužbenke.

Del protipravno pridobljenih sredstev v višini 20.000 evrov je osumljenka po ugotovitvah kriminalistov koprske policijske uprave javnemu zavodu že povrnila.