Slovenija

V Sloveniji in na Hrvaškem poteka obsežna policijska preiskava

S.R., Policija.si
29. 10. 2012, 11.30
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.52
Deli članek:

Slovenska in hrvaška policija izvajata hišne preiskave in aretacije članov mednarodne hudodelske združbe, ki so izvrševali kazniva dejanja s področja zlorabe prepovedanih drog.

Danes  v  zgodnjih  jutranjih  urah  so koprski kriminalisti in policisti v sodelovanju  z  Upravo  kriminalistične  Policije  GPU  in  Specializiranim državnim   tožilstvom   RS   pričeli   izvajati   zaključne   aktivnosti  v kriminalistični  preiskavi  mednarodne  kriminalne združbe, ki je v daljšem časovnem  obdobju  v  Sloveniji in na Hrvaškem izvrševala kazniva dejanja s področja zlorabe prepovedanih drog. Istočasno so pričeli izvajati zaključna preiskovalna   dejanja   tudi   hrvaški   policisti  iz  Policijske  uprave Primorsko-Goranske.

Po  usmeritvah  Okrožnega  državnega tožilstva iz Kopra in Specializiranega državnega  tožilstva  RS,  ki  sta usmerjali kriminalistično preiskavo, smo danes  aretirali  identificirane  osumljence,  člane  mednarodne hudodelske združbe.   Med   prijetimi   osebami   je   tudi   osumljenec,  zaposlen  v kriminalistični policiji in sicer zaradi suma, da je sodeloval v hudodelski združbi, ki je izvrševala kazniva dejanja s področja prepovedanih drog.

Na območju Slovenije (Postojne, Sežane, Logatca in Ljubljane) okoli 100 kriminalistov in policistov izvaja prijetja in hišne preiskave pri 18 osumljencih, istovrstne aktivnosti pa potekajo tudi pri 15 osumljencih na Hrvaškem.