Požar v predoru

Zaprta avtocesta med Vranskim in Trojanami

M.K./STA
11. 5. 2016, 07.41
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.59
Deli članek:

Zaradi odstranjevanja zgorelega tovornjaka v predoru Jasovnik je več kot dve uri zaprta štajerska avtocesta med priključkoma Vransko in Trojane v smeri proti Ljubljani.

promet.si
Daljši zastoj je nastal pri cestninski postaji Vransko v smeri proti Ljubljani. Policija voznike prosi za strpnost. Svetuje tudi uporabo vzporedne regionalne ceste.

V požaru je tovorno vozilo popolnoma zgorelo, poškodovana pa je tudi infrastruktura tunela.

Za osebna vozila na prometno-informacijskem centru priporočajo vzporedno cesto Šentrupert-Trojane. 

Daljši zastoj je na štajerski avtocesti med Šentrupertom in Vranskim proti Ljubljani ter na regionalni cesti Vransko - Trojane. Pot proti Ljubljani se vam podaljša približno za eno uro. Obvozi za osebna vozila so možna po cesti Celje - Laško - Zidani Most ter naprej proti Litiji ali Moravčam.

Nekaj časa je bila zaprta tudi avtocesta v smeri proti Mariboru, saj so reševali vozila, ki so bila ujeta v zastoju pred predorom. Možno pa je, da jo bodo kratkotrajno ponovno zaprli, dodajajo v prometno-informacijskem centru.

S policijske uprave Ljubljana pa so sporočili, da so bili o požaru na tovornem vozilu na avtocesti pri Trojanah proti Ljubljani obveščeni okoli 5. ure. Ugotovili so, da je do požara prišlo zaradi okvare turbine na tovornem vozilu, pri čemer je zgorelo celotno vlečno vozilo z naloženo pšenico.

Nastalo je za več tisoč evrov gmotne škode, poškodovana pa je tudi infrastruktura tunela, in sicer električna napeljava, kamere in zaščitna obloga tunela, na stropu tunela pa je nastala večja odprtina zaradi vročine.

Vodja avtocestne baze Jana Vrhovnik, predstavniki ZAG in gasilci bodo danes ob 12. uri v Nadzornem centru Vransko, Čeplje 11A na Vranskem dali izjavo za medije o današnji prometni nesreči na štajerski avtocesti, na ogled pa bodo tudi posnetki nadzornih kamer, sledil bo ogled predora, so sporočili iz Darsa.

Pošljite nam fotografije ali video

Na naši spletni stran želimo popestriti naše vsebine. Ker ne moremo biti ves čas prisotni tam, kjer se dogaja, vas vabimo, da nam pomagate.

Če ste bili priča čemu, kar vas je presenetilo, razjezilo, ali je bilo preprosto vredno, da bi si dogodek ogledali tudi drugi, nam fotografijo ali video pošljite na elektronski naslov: redakcija@svet24.si.