Promet

Zastoji na mejnih prehodih

STA/ mv
22. 8. 2014, 17.30
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.55
Deli članek:

Po podatkih Prometno-informacijskega centra za državne ceste je daljši zastoj na primorski avtocesti od ljubljanske obvoznice iz smeri Viča in Brda do cestninske postaje Log proti Kopru. Na mejnem prehodu Dragonja je čakalna doba pri vstopu 30 minut in izstopu 20 minut.

zajem zaslona

Zastoji so tudi na primorski avtocesti pred izvozom za Brezovico proti Kopru, na gorenjski avtocesti pred predorom Karavanke proti Avstriji, kjer je zastoj dolg tri kilometre, proti Kranjski Gori, kjer priporočajo izvoz Lipce/Jesenice-vzhod, na štajerski avtocesti pred Blagovico proti Ljubljani, kjer je zastoj dolg približno en kilometer ter na cestah Ljubljana-Vrhnika, Ljubljana-Škofljica ter Šmarje-Koper.

Na primorski avtocesti bo v nedeljo med 5. in 8. uro zaprt vozni pas med Postojno in Uncem, pred izvozom Unec proti Ljubljani, zaradi nujnih del. Med 5. in 5.30 pa je bila avtocesta proti Ljubljani zaprta, obvoz e potekal po regionalni cesti.

Zaprta je polovica pomurske avtoceste med priključkoma Lenart in Pernica proti Mariboru, promet poteka po drugi polovici dvosmerno.

Predvidoma do 19. ure bodo zaradi snemanja oglasa na cesti Rudno polje-Mrzli studenec deset minutne popolne zapore.

Do 19. ure bo zaradi prireditve oviran promet na cesti Rateče-Kranjska Gora.

Med 18. uro in 22.30 bo zaradi prireditve v Ljubljani spremenjen prometni režim v okolici Stožic.

Od 22. ure do jutri do 4. ure bo zaradi snemanja oglasa oviran promet v Ljubljani na Dunajski cesti, od Kladnikove ulice do severne obvoznice, občasno bodo pet minutne popolne zapore.

V Novem mestu bosta zaradi prireditve zaprta Glavni in Florjanov trg do jutri do polnoči.

Cesta Ljubljana - Ig (Ižanska cesta) bo do 31. avgusta zaprta med Peruzzijevo cesto in Mateno. Obvoz je skozi Škofljico ali po lokalnih cestah.

Omejitev za tovorna vozila, katerih največja dovoljena masa presega sedem ton in pol velja v turistični sezoni vsako soboto med 8. in 13. uro, na primorskih cestah med 6. in 16. uro, skozi predor Karavanke, po odredbi avstrijskih pristojnih služb, prepoved za tovorna vozila velja ob sobotah med 8. in 14. uro ter ob nedeljah, praznikih in dela prostih dnevih med 8. in 21. uro, na primorskih cestah med 8. in 22. uro.