Črna kronika

Z nogometnimi stavami prislužil hišni zapor

G.T.
22. 8. 2014, 17.15
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.55
Deli članek:

Organizator vnaprej dogovorjenih rezultatov nogometnih tekem naj bi bil Željko Stokanič, ki se je pogodil z okrožnim državnim tožilstvom.

Mediaspeed

Afera z nameščanjem izidov nogometnih tekem, v katero je bil vpleten mariborski podjetnik dvomljivega slovesa Željko Stokanić, je včeraj na sodišču dočakala epilog.

V preiskavi, ki so jo sprožili junija lani, se je znašlo pet ljudi, starih od 27 do 34 let, doma z območja Maribora in Kopra.

Potem ko se je obtoženi pogodil z okrožnim državnim tožilstvom, mu je predsednica sodnega senata Tanja Rot za pet kaznivih dejanj izrekla eno leto in 11 mesecev vikend zapora. V preiskavi, ki so jo sprožili junija lani, se je namreč znašlo pet ljudi, starih od 27 do 34 let, doma z območja Maribora in Kopra (med njimi tudi nekdanji nogometni reprezentant Goran Šukalo, ki je bil pozneje opran obtožb), glavni organizator celotne zgodbe pa naj bi bil prav Stokanić. Ti naj bi od decembra 2010 do aprila letos organizirali vnaprej dogovorjene rezultate tekem ter sodnikom na nekaterih mednarodnih nogometnih tekmah, igralcem slovenskih, madžarskih, poljskih, bolgarskih in salvadorskih klubov in celo nekaterim članom državnih reprezentanc ponujali nagrade v višini od 12.000 do kar 150.000 evrov.