Črna kronika

V Mariboru oborožen filmski rop

Gabrijel Toplak
22. 8. 2014, 17.45
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.55
Deli članek:

V noči na nedeljo se je v Mariboru zgodil rop, kakršne sicer poznamo le iz ameriških filmov. V gostinski lokal na Pobrežju v Mariboru je vstopil 39-letni državljan BiH in od natakarice zahteval denar. Vanjo in hkrati v enega od gostov je ustrelil s plinsko pištolo, na srečo brez hujših posledic. Osumljenca je uspel obvladati gost lokala.

Gabrijel Toplak

Gostinski lokal Dioniz Pub na Čufarjevi cesti na Pobrežju, največji mariborski mestni četrti na desnem bregu reke Drave, je včeraj okoli poldneva sameval.

»Na srečo je v lokalu sedel še en moški, za katerega se je pozneje izkazalo, da je bil močnejši od njega.« Natakarica

Ne v notranjosti ne na zunanji terasi, kjer sta sedeli zgolj dve temnopolti dekleti in se je pozneje za eno izkazalo, da je natakarica, ni bilo niti enega gosta. Ko sem natakarico vprašal, ali mi lahko kaj pove o nedeljskem poskusu ropa in ali je bila morda napadena prav ona, mi je v polomljeni slovenščini odgovorila, da lahko ve le tisto, kar je slišala od svoje šefice in drugih natakaric.

Gabrijel Toplak
»Tistega dne še nisem delala v tem lokalu. Tukaj sem 'na novo'. Bilo pa naj bi tako, da je ta moški pristopil do natakarice v trenutku, ko je stopila za šank in želela iz blagajne vzeti nekaj denarja. Koliko gostov je v tistem trenutku natančno imela, ne vem, vem le to, da naj bi moški prišel iz smeri terase, saj so ta vrata v teh dneh po navadi odprta,« je pripovedovala in nadaljevala, da naj bi za šankom v presenetljivo dobri slovenščini od nje zahteval denar. »Na srečo je v lokalu sedel še en moški, za katerega se je pozneje izkazalo, da je močnejši od njega. Ni se ustrašil ne njega ne pištole in je zbral toliko poguma, da mu je pravočasno preprečil nadaljnje početje. Kdo ve, kaj bi bilo, če bi bil lokal prazen, kot je danes, natakarica pa sama,« se je še spraševala.

»Kdo ve, kaj bi bilo, če bi bil lokal prazen, kot je danes, natakarica pa sama.« Natakarica

In prav omenjenemu moškemu gredo vse pohvale, da so policisti storilca ujeli kar v lokalu, saj ga je po besedah Mirana Šadla iz Policijske uprave Maribor hrabri gost uspel obvladati. Podrl ga je na tla v letnem vrtu gostinskega lokala in ga tam zadržal do prihoda policistov. O samem dogodku pa: »V nedeljo okoli 0.50 je 39-letni državljan BiH oborožen s pištolo vstopil v enega od gostinskih lokalov v Mariboru. Pristopil je do gosta, ki je sedel za mizo, mu na čelo prislonil plinsko pištolo in sprožil plinski naboj. Osumljeni se je pozneje obrnil proti točilnemu pultu, kjer je natakarica štela dnevni izkupiček. Tudi vanjo je nameril plinsko pištolo in zahteval, naj mu izroči denar. Nekaj mu ga je res, a se ropar s tem ni zadovoljil, zato ji je zavpil, naj mu izroči ves izkupiček. Ko je denar dobil, je sprožil dva plinska naboja še proti natakarici, takrat pa si je od strela opomogel omenjeni moški, vstal od mize in skočil na roparja. Med njima je prišlo do prerivanja, ropar je ob tem še večkrat ustrelil s plinsko pištolo, vendar ga je hrabri gost uspel obvladati,« je zapisal Šadl. Dežurni preiskovalni sodnik Okrožnega sodišča v Mariboru je zoper osumljenega odredil sodno pridržanje.