Slovenija

Po ugovoru splošno maturo uspešno opravilo še 19 kandidatov

STA
22. 8. 2014, 15.32
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.55
Deli članek:

Državna komisija za splošno maturo je po pregledu ugovorov na rezultate spomladanskega roka omenjene mature odločila, da se 230 kandidatom pri 265 izpitih ocena izboljša. Od teh je 19 kandidatov po pozitivno rešenem ugovoru splošno maturo opravilo.

Arhiv Svet24
Kot so sporočili iz Državnega izpitnega centra, je po razglasitvi rezultatov splošne mature 15. julija letos zahtevo za vpogled v izpitno dokumentacijo pri enem ali več predmetih vložilo 1400 kandidatov, od katerih je nato 624 kandidatov vložilo tudi ugovor.

Kandidati lahko rezultate ugovorov z geslom preverijo tudi na spletnem naslovu http://matura.ric.si/. Sklepi o ugovorih in nova obvestila o uspehu oz. maturitetna spričevala jim bodo vročeni naknadno, pojasnjujejo na Državnem izpitnem centru.

K spomladanskemu roku splošne mature se je sicer na 85 šolah po Sloveniji prijavilo 8966 kandidatov, izpitov pa se jih je udeležilo 7814. Od tisti, ki so uspešno zaključili četrti letnik gimnazije in so maturo opravljali prvič, je maturo po podatkih, objavljenih sredi julija, uspešno opravilo 93,5 odstotka kandidatov, kar je primerljivo z lanskimi rezultati.

Vsi tisti, ki mature niso opravili, bodo imeli "popravni izpit" v kratkem, saj se v ponedeljek začenja jesenska roka splošne in poklicne mature.