Kultura

Razpis za štipendijo Janka Jamnika

sta/pr
13. 5. 2016, 16.02
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.59
Deli članek:

Kemijski inštitut je objavil razpis za doktorsko štipendijo Janka Jamnika za perspektivnega mladega raziskovalca ali raziskovalko s področja kemije in sorodnih ved. Prijave bodo zbirali do 30. junija.

STA
Direktor Kemijskega inštituta Janko Jamnik je bil 16. decembra 2014 ustreljen na parkirišču gostinskega lokala na ljubljanskem Viču.

Na razpis se lahko prijavijo kandidati, ki bodo do konca septembra letos zaključili študij VII/2. stopnje s področja kemije in sorodnih ved (na primer kemija, kemijska tehnologija, farmacija, fizika, matematika, biokemija, biotehnologija, biologija, mikrobiologija, molekularna biologija, materiali) in se še nikoli niso vpisali na doktorski študij. Štipendija bo pokrivala plačo izbranega kandidata, stroške vpisnine na doktorski študij in obisk ene konference letno po njegovem izboru ter stroške do polletnega izpopolnjevanja v tujini. Štipendija je poimenovana po tragično preminulem nekdanjem direktorju Kemijskega inštituta Janku Jamniku. Ta je bil 16. decembra 2014 ustreljen na parkirišču gostinskega lokala na ljubljanskem Viču. Jamnik je umrl tri dni po napadu. Sodni postopek proti domnevnemu morilcu še poteka.