OKROGLA OBLETNICA

Na zdravje, Štiri tačke

Alesh Maatko
30. 4. 2016, 19.50
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.59
Deli članek:

Majske Štiri tačke, ki jih lahko med drugimi spremljate tudi na Televiziji Veseljak, bodo v znamenju 20. obletnice oddaje in delovanja družine Bešter na medijski sceni.

Štiri tačke
Oddaja Štiri tačke, ki jo pripravlja in vodi Ana, je tokrat posvečena prav posebnemu jubileju.

Lepe nagrade Dragi bralci, tudi tokrat vas čakajo lepe nagrade, in sicer premium hrana IAMS za vašega psa ali mačko in najboljše kosti za žvečenje 8 in 1. Podjetje Vet promet (skupaj s Kliniko Loka) poklanja najnovejšo zaščito Nex Gard. Z enim samim priboljškom bo vaš kuža zaščiten proti bolham, klopom in tudi notranjim zajedavcem. Tu so še polletna naročnina na revijo Moj pes - revijo, ki letos praznuje 25. rojstni dan -, paket izdelkov Beauty Case (za nego vaših hišnih ljubljenčkov) ter štiri vozovnice za vožnjo z eko gokarti, ki jih podarja Rollbar karting center iz Ljubljene. Nagrajence tega meseca in še več informacij o nagradah in oddaji pa najdete na www.stiritacke.si.

Za vsako televizijsko oddajo, ki ima tako dolgo zgodovino, je to vsekakor velik uspeh. S poudarkom, da ni bila izpuščena niti ena oddaja Štiri tačke v vseh teh letih. Nekaj let so Nataša, Dino in Ana snemali dve oddaji mesečno, v zadnjih letih pa ob drugih oddajah posnamejo eno oddajo Štiri tačke vsak mesec, brez poletnega oddiha.

»Na srečo smo zdravi. Dvajset let ni bil nihče iz naše ekipe na bolniški. Tudi si je ne bi mogli privoščiti,« v smehu pove ustvarjalka Nataša, ki je ob tem še dodala: »V vseh teh letih smo naredili približno 350 oddaj. Vsako stoto smo posebej proslavili z velikimi prireditvami. Želimo si, da bi bila največja za 400. oddajo ... čez nekaj let.«

VESELIJO SE DVAJSETE OBLETNICE

»No, ampak – zdaj se veselimo 20. obletnice. Temu prazniku smo posvetili enourno oddajo Moj dan – Štiri tačke na televiziji TV3, ki jo pripravlja in vodi Ana. V oddaji smo se lahko spomnili nekaj naših dogodkov, saj je bilo premalo časa, da bi omenili vse,« je zgodbo nadaljevala Nataša, ki jo na pretekle oddaje vežejo lepi in nepozabni spomini. »Seveda se še vedno najbolj s ponosom spomnimo, da nas je ob 100. oddaji obiskal takratni predsednik države, dr. Janez Drnovšek, s svojim Brodiem. Spomnili smo se tudi veliko znanih Slovencev, ki smo jih gostili v svojih oddajah, in s številnimi ostali prijatelji do danes. Pa vseh razstav, legel, tekem, srečanj ... in mnogo ljudi, ki so nam prijazno odprli vrata svojega doma in pokazali, kako z njimi skupaj živijo hišni ljubljenčki. Poleg kužkov so bili v naših oddajah tudi muce, hrčki, morski prašički, kače, ribice ... in še mnogo drugih ljubljenčkov,« pove ljubiteljica vseh živali.

Štiri tačke
Ob tokratni 20. obletnici priljubljene oddaje o živalih ni manjkala niti torta v obliki tačke.

ŽIVALI SO DEL DRUŽINE

Tudi v družini Bešter so hišni ljubljenčki že od vsega začetka del družine. Najprej je bil kuža Jaka, pa muca Čenča, nato psička Yuki in Tisa (ki je bila deset let maskota oddaje), enajstletna yorkica Zoya in petletna bernka Bajka, ki se vedno sproti razveselita tudi najmlajših dveh članov Beštrovega krdela, vnučkov Davida in Dana.

Štiri tačke
V zadnjih letih posnamejo eno oddajo Štiri tačke vsak mesec, brez poletnega oddiha.

POMOČ SPONZORJEV

»Seveda pa je ob tem jubileju treba omeniti tudi vse poslovne partnerje ki nam že 20 let zaupajo in podpirajo naše Tačke, in se jim zahvaliti. Brez njih tudi oddaje ne bi bilo. Ampak, njihovo zaupanje vedno sproti nagradimo z dobrimi oddajami in veliko zvestimi gledalci,« je zaključila Nataša Bešter.