Katarina Čas

Čas je za Prehod

B. P.
28. 4. 2016, 13.03
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.59
Deli članek:

Na velika platna je prišel nov ZF-triler Prehod, ki je plod srbsko-slovensko-korejske koprodukcije, v režiji Dejana Zečevića, ki je glavno vlogo depresivne agentke Cie zaupal naši igralki Katarini Čas.

Karantanija cinemas

Liz Waid (Katarina Čas) je speča agentka Cie, ki se le stežka spopada s smrtjo svojega sina. Njeno žalovanje prekine nujna operacija, saj jo nadrejeni vpokličejo, da skupaj z ameriškimi in srbskimi agenti zavaruje podatke ameriškega vojnega satelita, ki je strmoglavil v Srbiji. Na videz rutinska misija se zaplete, ko ekipa prispe na odročno lokacijo domnevnega padca. O satelitu ni ne duha ne sluha, edina sled za njim pa vodi do zapuščene tovarne svile, kjer je hitro jasno, da je nekaj hudo narobe. Namesto satelita je iz vesolja prispelo nekaj drugega, nekaj nezemeljskega … Čas se neusmiljeno izteka, ko se po delčkih razkriva strahovita resnica, da na vrata grozeče trka nepredstavljiva apokalipsa. Liz z grozo spozna, da so na delu nezemeljske sile, ki utegnejo povzročiti konec človeštva, hkrati pa zamajejo vsa Lizina prepričanja o življenju in smrti. V tem pozabljenem kraju je namreč še smrt mrtva. 

Vesela je bila kompleksne vloge

Katarina Čas je vesela vloge agentke Liz Waid, saj je ta zelo kompleksna, poleg tega pa je dokazala, da ne zna igrati samo seksi blondinke. "Ne želim vam izdati preveč, a lahko rečem, da se mi ni bilo težko vživeti v vlogo. Komaj sem čakala na ta vrtiljak čustev, ki mi je predstavljal pravi izziv. Sicer pa samo snemanje ni bilo enostavno. Veliko prizorov smo snemali ponoči, bilo je izjemno hladno, povrh tega pa sem si še zlomila nogo. Kljub vsemu smo snemanje uspešno zaključili. Čeprav z Dejanom Zečevićem predhodno nisem sodelovala, sem vedela, da je dober režiser. Ko sem ga osebno spoznala, sem bila nad njim še toliko bolj navdušena. Sodelovanje je bilo odlično, veliko sva se pogovarjala o scenariju in filmu. Res mi je bilo v užitek delati z njim, saj točno ve, kaj želi, in se zaveda, da je dialog med igralci in režiserjem bistven. Med nami je vladala super sinergija in lahko rečem, da smo postali dobri prijatelji."