Kultura

FOTO: Katarina Čas zasijala v novem filmu

bp
24. 4. 2016, 17.51
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.59
Deli članek:

V ljubljanskem Kinu Bežigrad se je zgodila težko pričakovana premiera srbskega znanstvenofantastičnega trilerja Prehod (The Rift) s Katarino Čas v glavni vlogi, ki je nedavno navdušil občestvo na beograjskem festivalu FEST.

matic kremžar
Zvezdi večera je čestital tudi Jure Karas, ki ga poznamo iz dua Slon in Sadež.

Katarina Čas se v filmu srbsko-slovensko-korejske produkcije prelevi v Liz Ward, spečo agentko ameriške centralne obveščevalne agencije Cia, ki s težavo preboleva smrt svojega sina. Žalovanje prekine nujna operacija v Srbiji, kjer mora z ameriškimi in srbskimi agenti zavarovati strmoglavljen ameriški vojni satelit. Rutinska operacija se izkaže za vse prej kot to, saj o satelitu na kraju padca ni ne duha ne sluha. Edina sled agente vodi do opuščene tovarne svile, kjer pa jih čaka srhljivo presenečenje.

»Moj lik je ženska s težko preteklostjo. V njej je polno čustev, saj je izgubila otroka, kar je nekaj najbolj groznega. Toda gre za močno žensko, ki najde moč, da gre dalje. Ne gre samo za blondinko z določeno nalogo, ampak za kompleksen lik z globino,« je povedala Katarina Čas, ki je bila zvezda večera na slovenski premieri v Kinu Bežigrad.

Na zabavi po filmu je prejela čestitke svojih družinskih članov, svojih najožjih prijateljev in tistih, ki so z njo tako ali drugače povezani. Manjkal pa ni niti režiser filma, srbski filmar Dejan Zečević, ki je v filmu glavne vloge zaupal tudi srbskemu filmskemu zvezdniku Draganu Mićanoviću in ameriškima kolegoma Monteju Markhamu in Kenu Foreeju.