Kultura

Koroški filmski festival tokrat posvečen umrlemu alpinistu Francu Oderlapu

STA
22. 1. 2016, 10.39
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.59
Deli članek:

V Narodnem domu v Mežici bodo drevi predvajali 13 filmov, ki so jih organizatorji Koroškega outdoor filmskega festivala (KOFF) izbrali za tokratni peti festival. KOFF je sestrski festival Bovškega outdoor filmskega festivala (BOFF), tako da bodo v Mežici, kot pravijo organizatorji, predvajali najboljše z BOFF. Prireditev se začne ob 19. uri.

"Vsako leto izmed okoli 60 filmov na BOFF izberemo od šest do 13 takšnih, za katere ocenimo, da so primerni za koroško publiko. Izmed letošnjih 13 filmov na KOFF je sedem slovenskih in od tega trije s koroškimi akterji," je povedal organizator Boštjan Lesjak iz agencije Steber Team. "To pomeni, da ima KOFF svojo zgodbo, da dodamo svoje filme s koroškimi akterji in režiserji," je dodal in pojasnil, da bosta dva koroška filma predvajana premierno.

Glede na rezervacije vstopnic drevi v Mežici pričakujejo več kot 300 obiskovalcev, ki pa prihajajo z različnih koncev Slovenije, ne le s Koroške. Letošnji festival je posvečen alpinistu in domačinu Francu Oderlapu, ki je leta 2009 umrl med plezanjem v Himalaji, kar je po oceni Lesjaka verjetno letos pritegnilo še kakšnega dodatnega ljubitelja prikazanih športnih, adrenalinskih in drugih akcij v naravi.

Tokratna peta izvedba KOFF je prvič v januarja, v preteklih letih so ga pripravljali v februarju.