Kultura

Mel Brooks pri devetdesetih še ne razmišlja o upokojitvi

A.Š.
5. 12. 2015, 09.18
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.58
Deli članek:

Zakaj bi se ustavil sedaj, ko imam čudovito življenje, je povedal za časnik Independent.

Pravi, da je srečen moški, saj ne dela v pisarni, ne polni tovornjakov in ni brezdomec, ki bi bil primoran spati pod mostom.

Recepta za dolgo življenje po njegovih besedah ni, je pa dodal, da vsak dan poje otrobe z mlekom, ki ima zgolj odstotek maščobe.

Svoj talent je Brooks, režiser, igralec, scenarist in glasbenik, prenesel tudi na najmlajšega sina, 41-letnega Maxa, ki je uspešen pisec in scenarist. Med drugim je sodeloval pri filmu Svetovna vojna Z, v katerem igra Brad Pitt.

Družina je za Brooksa zelo pomembna. Kljub temu, da je pred desetimi leti izgubil ženo zaradi raka, pravi, da se pretvarja, da je srečen. Dodal je, da to deluje pri vseh in tako mu lahko tudi gledalci verjamejo: "Posledično smo vsi bogati."

Vsestranski Brooks je doslej prejel dva oskarja za kratki film The Critic in komedijo Producenta. Ta mu je prinesla tudi 12 tonyjev. Pohvali se lahko še s številnimi drugimi nagradami.

Brooks obožuje mesto London, predvsem njegov zahodni del, kjer deluje okoli 60 gledališč. Najraje prenoči v hotelu Savoy, še posebej, kadar dobi sobo z razgledom na Temzo in parlament, ki sega vse do katedrale sv. Pavla.