Slovenija

Ubil policista, obtožnica vložena

STA
4. 12. 2015, 20.24
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.58
Deli članek:

Tožilstvo je vložilo obtožnico zoper 44-letnega Sama Tadina, ki je julija na Ižanski cesti v Ljubljani iz zasede z avtomobilom trčil v policijsko vozilo in pri tem enega policista ubil, drugega pa ranil. Tožilstvo Tadinu očita umor iz morilske sle, brezobzirnega maščevanja in drugih nizkotnih nagibov.

Bralec Ernest
V policijski avto se je namerno zaletel 44-letni Samo Tadin.

Obtožnica Tadina bremeni še poskusa umora. 44-letnik je julija letos poklical policijo in se zlagal, da bo pobil svojo družino. Potem ko so policisti odhiteli na pomoč, je na Ižanski cesti v zasedi počakal prvo policijsko vozilo in namerno trčil vanj. Šlo je za namerno čelno trčenje v policijsko vozilo.

Obtožnica še ni pravnomočna, lahko pa bi bila spisana že prej, če se Tadin v trčenju ne bi resno poškodoval. 

Motiv za dejanje je bilo po navedbah tožilstva maščevanje, ker so morali policisti večkrat posredovati zoper Tadina zaradi nasilja do partnerice, nekaj dni pred napadom pa so mu izrekli še prepoved približevanja.

Zdaj se bo moral 44-letnik na sodišču zagovarjati, da ni moril.

Obtožnica še ni pravnomočna, lahko pa bi bila spisana že prej, če se Tadin v trčenju ne bi resno poškodoval. Nekaj tednov je namreč ležal v komi, nato pa se je še dalj časa zdravil, njegovo zdravstveno stanje pa je bilo tako šibko, da ga ni bilo mogoče zaslišati.