Svet

Na begu dva oborožena in nevarna, a neidentificirana osumljenca

STA
4. 12. 2015, 19.27
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.58
Deli članek:

Belgijsko tožilstvo je danes sporočilo, da išče "oborožena in nevarna", a neidentificirana osumljenca, ki naj bi enemu domnevnih organizatorjev terorističnih napadov v Parizu Salahu Abdeslamu septembra pomagala priti na Madžarsko.

Arhiv Svet24
Javnost je tožilstvo pozvalo, naj bo pozorna na dvojico in tako pomaga preiskovalcem.

Abaaoud in njegova sestrična HasnaAitboulahcen sta bila ubita v policijski raciji na severu Pariza pet dni po napadih skupaj s tretjo, še vedno neidentificirano osebo.

Ponarejena osebna izkaznica enega od iskanih je bila tudi uporabljena za nakazilo 750 evrov iz Bruslja v Pariz na račun sestrične glavnega organizatorja napadov Abdelhamida Abaaouda štiri dni po pokolu 13. novembra, so pojasnili v uradu tožilca.

Prav tako naj bi bila s to izkaznico najeta hiša v kraju Auvelias na jugu Belgije, ki naj bi jo po poročanju belgijskih medijev uporabili kot skrivališče pri načrtovanju pariških napadov.

Abdeslama je policija 9. septembra ustavila na madžarsko-avstrijski meji v družbi dveh moških, ki sta imela ponarejene dokumente, predstavljala pa sta se kot Belgijca Soufiane Kayal in Samir Bouzid.