Kultura

Dudek in Regica se vračata, glejte ju na Gold TV!

30. 11. 2015, 11.02
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.58
Deli članek:

Če bi radi gledali nekaj žlahtnega s priokusom domačega, nekaj kar prebuja nostalgijo, nekaj kar vas ne pusti ravnodušnega ampak vas napolni z dobro voljo in zadovoljstvom, potem vam topolo prioročamo, da 7. decembra vaš tv sprejemnik nastavite na Gold TV.

Na Gold tv bodo 7.decembra pričeli predvajati Gruntovčane.

Gruntovec je namišljena majhna vasica tik za slovensko mejo, v epizodah pa lahko spremljamo življenje malega človeka z vsemi prigodami in nezgodami, ki jih prinese običajen vsakdan preprostega podeželjskega človeka.

Glavni lik v seriji je dobrodušni in nič hudega sluteči Dudek vpet med spletke in prigode preračunljivih sosedov na vasi. Upodobil ga je igralec Martin Sagner. Gruntovčane smo prvič lahko gledali koncem sedemdesetih let, sedaj pa se po več kot tridesetih letih ponovno vračajo na naše male ekrane. Kdo se ne spomni Regice, Presvetlega, in Cinobra? S svojimi dogodivščinami nam bodo obudili spomni na tisti čas, ko se je živelo bolj umirjeno in počasi, na čas, ko je bila vsebina pomembnejša od embalaže.

Med poplavo zelo dragega ameriškega programa, ki ga lahko spremljate na ostalih televizijah se ob gledanju Gruntovčanov upravičeno lahko vprašamo ali je res zlato vse kar se sveti?

Na ta odgovor ne boste čakali dolgo, pršel bo sam od sebe že ob gledanju naslednje reprize, kajti pripravlja se presenečenje, na Gold TV bodo istega dne pričeli predvajati tudi nekoč izjemno popularno češko tv nadaljevanko BOLNIŠNICA NA KONCU MESTA.

Se jo še spomnite? Če rečemo Dr. Sova in Dr. Blažej se vam bo najbrž hitro posvetilo o čem govorimo. Serija je pred leti ob ponoviti na češkem podrla vse rekorde gledanosti, enako se je na hrvaškem zgodilo z Gruntovčani. Pa to še ni vse, ta nadaljevanka ima tri sezone, in zadnji dve v Sloveniji nista bili nikoli predvajani.

Iz današnje perspektive se nam življenje, kot smo ga živeli včasih zdi veliko lepše, pred trideset in več leti je bilo precej drugače. LCD zasloni, računalniki in pametni telefon niso bili osrednji del našega življenja, bilo pa je druženje, narava in ja, večerno snidenje celotne družine ob tv ekranih, naj si bo to na vasi ali v mestu, in težko pričakovane večno zelene nadaljevanke, ki smo jih takrat morali čakati iz tedna v teden.

To romantiko nam sedaj zopet vrača Gold TV. Poleg teh nadaljevank bo na Goldu zelo pester filmski program in sicer filmi iz zlatih časov filmske produkcije, iz časov, ko so še znali delati lepe filme kot pravi ljudski glas. Na ogled bo veliko lepih romantičnih filmov, westernov, avanturističnih in drugih priljubljenih žanrov, skratka Gold TV se bo trudil, da bo zadovoljil okuse gledalcev in jim ponudil tisto, kar morda večina sedaj pogreša. Obenem bo na Goldu premierno prikazana tudi odlična mehiška telenovela Vladarica usode v kateri izredna igralska zasedba ponudi prizore in zaplete ob katerih vam bo zastal dih. Vladarica usode, s katero se usoda kruto poigra, vas bo držala v napetosti, zato ne spreglejte te nove telenovele, ki je v tujini požela izjemno velik uspeh.

Gold TV lahko spremljate preko DBV-T (navadne antene), če pa imate kabelsko ali internet televiziijo pa Gold TV najdete pri SioL-u na 330, T2 na 19, Amis na 23, Telemach 128, v kolikor Gold-TV ne najdete na navedenih pozicija predlagamo, da malo pobrskate po programih, lahko pa tudi povprašate pri vašem ponudniku televizije.