Svet

Bill Clinton se je v stanovanju brez sramu valjal s Kennedyjevo vdovo

J.P.
30. 11. 2015, 10.00
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.58
Deli članek:

Imela je že več kot 60 let, ko jo je obiskal v njenem stanovanju. Občudoval jo je že od mladih nog, ko je bil le še deček. Ko je kandidiral, mu je dala svoj blagoslov, prikrajšala pa ga ni niti za svoje donacije.

Twitter
Kennedyjeva naj bi Billa Clintona izredno privlačila.

Biografinja Sarah Bradford je nekoč zapisala, da Jacqueline Kennedy po njenih besedah Bill Clinton spominjal na njenega moža Johna F. Kennedyja. Brez dvoma zaradi nezgrešljivega šarma in intelektualne radovednost, govori pa se, da tudi zaradi prestopkov, ki so bili bolj seksualne narave. Sodeč po novi knjigi pa se je njun odnos ohladil, ko je Clinton prešel k dejanjem.

Obseden z njo

»Bilo je izredno neprijetno. Seveda mi je laskalo, da sem ga pri svojih letih lahko tako zelo privlačila, vendar pa je Bill isti kot moj mož v smislu, da ni mogel sprejeti zavrnitve.« - Jacqueline Kennedy

V knjigi z naslovom 'Bill and Hillary: So This Is That Thing Called Love' sta avtorja Darwin Porter in Danforth Prince ovekovečila srečanje med danes že pokojno Kennedyjevo in Clintonom, ko jo je ta nekega popoldneva obiskal v njenem stanovanju na Peti aveniji newyorškega Manhattna. Kennedyjeva je takrat štela že več kot 60 let, Clinton pa je bil z njo menda obseden od leta 1963, ko jo je prvič spoznal v Beli hiši. Leta 1992 mu je dala svoj blagoslov, ko je kandidiral za predsednika Združenih držav Amerike, podpirala pa ga je tudi finančno. Kakorkoli že, tistega popoldneva se je po besedah Kennedyjeve odvila pravcata rokoborska borba. »Skoraj bi se spopadla kot rokoborca,« je menda dejala nekemu prijatelju. »Bilo je izredno neprijetno. Seveda mi je laskalo, da sem ga pri svojih letih lahko tako zelo privlačila, vendar pa je Bill isti kot moj mož v smislu, da ni mogel sprejeti zavrnitve.« Od tistega dne si nikdar več ni upala ostati sama v sobi s Clintonom, saj se je bala, da je eden tistih moških, ki nikoli ne obupajo. Clintonovi so se že odzvali na obtožbe v knjigi – njihov predstavnik za stike z javnostjo bil jedrnat: »Lahko citirate moj smeh spričo absurdnosti te zgodbe?«

Napake na naslovnicah

Twitter

Kennedyjeva si menda po "napadu" ni več upala biti sama v sobi z Billom.

Vse do tistega usodnega popoldneva se je Kennedyjeva s Clintonovimi dobro razumela – avgusta leta 1993 ju je celo povabila v svojo počitniško domovanje na Martha's Vineyard, otok južno od otoka Cape Cod v ameriški zvezni državi Massachusetts. Tam naj bi se še posebej zbližala s Hillary Clinton, saj sta obe dobro poznali strah pred atentatom na predsednika ter odgovornosti, ki jih ima prva dama. Takrat naj bi Jacqueline menda dejala Clintonovi: »Zrasli sva v različnih obdobjih. V mojem času nobena ženska ni zares verjela, da bi lahko postala predsednica. Naše največje sanje so bile tiste o poroki z mogočnim moškim, po možnosti pregrešno bogatim. Ko sem se odločila za čednega senatorja iz Massachusettsa, sem resnično verjela, da bi lahko nekega dne postal predsednik, čeprav je bil katolik. Marsikaj sem bila pripravljena spregledati … Ti, po drugi strani, lahko narediš svojo zgodovino.« Clintonova pa naj bi ji odvrnila: »Ena od razlik med nama je, da si ti trpela v tišini, če te je mož razočaral. Jaz pa sem morala o Billovih pomanjkljivostih brati na prvih straneh časopisov.« Hillary naj bi takrat celo dejala, da namerava kandidirati za predsednico Združenih držav Amerike, a da bo morala počakati do 21. stoletja.